Neįgaliesiems

2020-ųjų Optibet Lietuvos futbolo apdovanojimai: kandidatai tapti gražiausiu metų įvarčiu

Lietuvos futbolo federacija (LFF) pristato dar vieną 2020–ųjų Optibet Lietuvos futbolo apdovanojimų nominaciją. Šį kartą pristatomi kandidatai tapti gražiausiu metų įvarčiu.

Pirmajame balsavimo etape sirgaliams pateikiamas išplėstinis kandidatų sąrašas, iš jo rinktis bus galima iki pat sausio 31 dienos, 23.59 val.

Rinkimuose dalyvauja 15 kandidatų, iš kurių į finalinį balsavimą pateks trys, surinkę daugiausiai žiūrovų simpatijų.

Likus trims kandidatams, antrajame etape balsavimas vyks iki vasario 8-osios.

Nugalėtojas šioje nominacijoje renkamas iš įvarčių, kurie pelnyti Lietuvos čempionatuose ir pirmenybėse, Lietuvos klubų ir rinktinių tarptautinėse rungtynėse, Lietuvos piliečių užsienio čempionatuose.

Tarp 15 gražiausių metų įvarčių – smūgiai Lietuvos futbolo A lygoje, Europos lygos atrankoje, LFF taurėje, LFF I lygoje bei Lietuvos rinktinių rungtynėse.

Dvi atstoves turi ir daugkartinė Lietuvos moterų futbolo A lygos čempionė Šiaulių „Gintra-Universitetas“, kurios atstovės taip pat gali tapti gražiausio metų įvarčio autorėmis.

Atiduoti savo balsą šioje bei kitose nominacijose galite paspaudę čia.

Kandidatai tapti geriausiu metų įvarčiu – jūsų dėmesiui žemiau:

Semiras Kerla (Marijampolės „Sūduva“), 2020-07-04, A lygos 8 turas.

Sąrašą atidaro Marijampolės „Sūduvos“ gynėjas Semiras Kerla, puikiu smūgiu pasižymėjęs A lygos akistatoje su Vilniaus „Riteriais“.

Bosnis po užsitęsusios savo komandos atakos liko varžovų aikštės pusėje, sulaukęs kamuolio sėkmingai įveikė vilniečių gynėją ir galingu smūgiu į tolimą vartų kampą nuginklavo „Riterių“ vartų sargą. Kaip paaiškėjo vėliau, tas įvartis buvo pergalingas – marijampoliečiai rungtynes laimėjo 1:0.

Įvarčio epizodas – nuo 1:40 min.

Josipas Tadičius (Marijampolės „Sūduva“), 2020-07-28, A lygos 12 turas.

Antrasis kandidatas – dar vienas įspūdingas ir pergalingas „Sūduvos“ įvartis į „Riterių“ vartus, kuriuo šį kartą pasižymėjo Josipas Tadičius.

Rungtynėms skaičiuojant paskutines minutes jau atrodė, kad stipresnė komanda tose rungtynėse nepaaiškės, tačiau J. Tadičius sulaukė gero komandos draugo perdavimo ir krisdamas smūgiu per save nukreipė kamuolį į tinklą bei išplėšė savo komandai pergalę 2:1.

Įvarčio epizodas – nuo 2:59 min.

Deividas Padaigis (Gargždų „Banga“), 2020-08-16, A lygos 15 turas.

Vienose rezultatyviausių sezono rungtynių „Banga“ namuose sužaidė 3:3 su „Panevėžio“ klubu, o net du įvarčiai čia įkrito jau per pridėtą teisėjo laiką.

Dvikovai artėjant į pabaigą panevėžiečiai išsiveržė į priekį 3:2, tačiau tada savo žodį tarė „Bangos“ kapitonas Deividas Padaigis. Šis sėkmingai vienu lietimu „pagavo“ jam atskriejusį kamuolį ir galingu šūviu nepaliko šansų „Panevėžio“ vartų sargui, taip ant kojų pakeldamas visą Gargždų stadioną ir iškovodamas savo komandai tašką.

Įvarčio epizodas – nuo 4:36 min.

Liviu Antalis (Vilniaus „Žalgiris“), 2020-09-27, A lygos 17 turas.

Savo atstovą savo rinkimuose turi ir šalies čempionas Vilniaus „Žalgiris“ – tarp gražiausių metų įvarčių pateko ilgamečio komandos futbolininko Liviu Antalio smūgis į „Panevėžio“ vartus.

Rumunas sėkmingai sustabdė kamuolį, prisitaikė ir puikiu šūviu pelnė pirmąjį rungtynių įvartį. Žalgiriečiai tą susitikimą laimėjo 3:2.

Įvarčio epizodas – nuo 1:01 min.

Chrysovalantis Kozoronis (FK „Panevėžys“), 2020-09-27, A lygos 17 turas.

Šios rungtynės į gražiausio įvarčio rinkimus deleguoja net du kandidatus. Antruoju pasižymėjo svečių futbolininkas Chrysovalantis Kozoronis.

Mačui jau skaičiuojant paskutines mačo minutes ir panevėžiečiams atsiliekant 1:3, graikas iš dešinio atakos krašto paleido galingą smūgį į Martino Berkoveco ginamus vartus. Vartininkas čia savo komandai padėti negalėjo niekuo – kamuolys nusileido vartų tinkle, svečiai rezultatą sušvelnino, tačiau „Žalgiris“ pergalingą pranašumą išlaikė.

Įvarčio epizodas – nuo 4:08 min.

Nicolasas Gorobsovas (Marijampolės „Sūduva“), 2020-09-27, A lygos 17 turas.

Marijampolės „Sūduvos“ ir Vilniaus „Riterių“ mūšiuose gražių smūgių šiame sezone tikrai netrūko – dar vienu tokiu pasižymėjo sezono eigoje prie Marijampolės komandos prisijungęs saugas Nicolasas Gorobsovas.

Šis savo žymę paliko rugsėjo pabaigoje vykusiose rungtynėse, kuriose įvarčių sąskaitą atsidarė jau antrą mačo minutę.

Argentinietis priėmė nesėkmingai svečių išmuštą kamuolį, pasitaisė jį į patogią poziciją ir stipriu smūgiu į patį viršutinį vartų kampą pelnė pirmą mačo įvartį.

Tose rungtynėse marijampoliečiai įrodė savo pranašumą laimėdami jas net 7:1.

Įvarčio epizodas – nuo 0:18 min.

Donatas Kazlauskas (Vilniaus „Riteriai“), 2020-08-25, UEFA Europos lygos atrankos pirmasis etapas.

Į sąrašą pateko ir tuometinio Vilniaus „Riterių“ futbolininko Donato Kazlausko įvartis UEFA Europos lygos atrankoje, atvėręs jo komandai kelią į kitą varžybų etapą.

Pirmojo atrankos etapo akistatoje su „Derry City“ klubu iš Šiaurės Airijos pagrindinis laikas pasibaigė lygiosiomis 2:2 ir mačo baigtis persikėlė į pratęsimą.

Pergalingas Lietuvos klubo įvartis krito jau pirmosios pratęsimo atakos metu – D. Kazlauskas suklaidino svečių komandos gynėją ir precizišku smūgiu pasiuntė kamuolį virš vartus palikusio Šiaurės Airijos klubo vartininko ir taip padovanojo savo ekipai kelialapį į kitą etapą.

Įvarčio epizodas – nuo 2:01 min.

Tomas Budrys (Plungės „Babrungas“), 2020-07-07, LFF Taurės aštuntfinalis.

Įsimintinas šūvis užfiksutoas ir LFF Taurės varžybose, kuriose puikų įvartį pelnė Plungės „Babrungo“ futbolininkas Tomas Budrys.

Aštuntfinalio rungtynėse su Kauno „Hegelmann Litauen“ žemaičių ekipos futbolininkas, nepaisant tankios varžovų gynybos, atliko tikslų smūgį į svečių vartus. Smūgis buvo toks tikslus, kad kauniečių vartų sargas į jį nė nesureagavo.

„Babrungas“ po šio įvarčio išsiveržė į priekį 1:0, bet Kauno futbolininkai vėliau įrodė savo pranašumą, laimėjo rungtynes 4:1 bei pateko į kitą turnyro etapą.

Įvarčio epizodas – nuo 13:17 val.

Arvydas Novikovas (Lietuvos vyrų rinktinė), 2020-10-11, UEFA tautų lyga.

Vienas rinktinės lyderių per kalendorinius metus įmušė keturis įvarčius, o du iš jų pateko tarp kandidatų į gražiausią metų smūgį.

Pirmasis – UEFA tautų lygos rungtynėse Vilniuje su Baltarusijos rinktine, kai krašto saugas pergudravo svečių ekipos gynėją ir jau rungtynių pradžioje išvedė Lietuvos rinktinę į priekį.

Permainingos rungtynės LFF stadione pasibaigė lygiosiomis 2:2

Arvydas Novikovas (Lietuvos vyrų rinktinė), 2020-11-18, UEFA tautų lyga.

Antrasis A. Novikovo įvartis – tikslus smūgis paskutinėse rinktinės metų rungtynėse išvykoje su Kazachstano vienuolike.

Rungtynėms skaičiuojant paskutines sekundes ir rezultatui esant 1:1, A. Novikovas priėmė kamuolį krašte, išlaukė tinkamo momento ir pasižymėjo įvarčiu į artimąjį vartų kampą, taip padovanodamas savo ekipai pergalę 2:1.

Nauris Petkevičius (Lietuvos jaunimo (U–21) rinktinė), 2020-11-13, Europos jaunimo futbolo čempionato atranka.

Europos čempionato atrankos turnyre Lietuvos jaunimo rinktinė namuose 3:0 nugalėjo San Marino rinktinę, o pirmąjį įvartį Donato Vencevičiaus treniruojamoje komandoje pelnė Nauris Petkevičius.

Po baudos aikštelėje kilusios sumaišties kamuolys atšoko rinktinės saugui, kurio smūgis rado savo kelią kojų miške ir įskriejo į tolimąjį vartų kampą.

Įvarčio epizodas – nuo 0:24 min.

Aretas Gėgžna (Kėdainių „Nevėžis“), LFF Pirmos lygos 8 turas.

Jei didžioji dalis įvarčių šiame sąraše – tolimi smūgiai, tai „Nevėžio“ lyderis Aretas Gėgžna rinkimams deleguoja įspūdingą slalomą, pasibaigusį įvarčiu į „Panevėžio“ B komandos vartus.

Puolėjas, priėmęs kamuolį, ėmė klaidinti vieną varžovų gynėją po kito, galų gale atsidūrė vienas prieš vartininką ir, jį nuginklavęs, pelnė vieną įsimintiniausių čempionato įvarčių.

Tas rungtynes vėliau Pirmos lygos čempionais tapęs „Nevėžis“ laimėjo 4:1.

Įvarčio epizodas – nuo 3:03 min.

Rokas Župerka (Kėdainių „Nevėžis“), LFF Pirmos lygos 17 turas.

Nuo savo komandos draugo neatsilikti pabandė ir kitas „Nevėžio“ žaidėjas Rokas Župerka, puikiu smūgiu įmušęs Kauno „Hegelmann Litauen“ klubui.

Pirmajame kėlinyje jis klaidinamais judesiais įveikė du varžovų gynėjus ir smūgiu iš už baudos aikštelės ribų pasiuntė kamuolį į tinklą. Rezultatas po šio smūgio tapo 1:0, o rungtynes 3:1 laimėję Kėdainių futbolininkai dėjo dar vieną žingsnį link nugalėtojų vardų.

Įvarčio epizodas – nuo 8:06 min.

Meda Šeškutė  (Šiaulių „Gintra-Universitetas“), Lietuvos moterų A lygos 4 turas.

Sezono starte šiaulietės iškovojo nesunkią pergalę Gargžduose prieš vietos „Bangos“ merginas, o šansą pasižymėti įvarčiu gavo ir komandos vartininkė Meda Šeškutė.

Ši stojo prie kamuolio komandai gavus progą atlikti baudos smūgį ir parodė, kad puikiai gali žaisti ne tik rankomis, bet ir kojomis – tiksliu smūgiu nuginklavo šeimininkių komandos vartininkę ir užtvirtino savo komandos pergalę.

Dovilė Gailevičiūtė (Šiaulių „Gintra-Universitetas“), Lietuvos moterų A lygos 17 turas.

Čempionato pabaigoje šiaulietės pasiekė dar vieną nesunkią pergalę, o dviem įvarčiais į Utenos „Utenio“ vartus pasižymėjo komandos saugė Dovilė Gailevičiūtė.

Vienas iš šių smūgiu ir pretenduoja tapti gražiausiu metų smūgiu – futbolininkė paleido tolimą šūvį ir nepaliko uteniškių vartininkei jokių galimybių atremti smūgį.

Dovilės Gailevičiūtės įvartis nuo 0:08 s. 

ATRIBUTIKA

Pasipuoškite oficialia Lietuvos futbolo federacijos atributika, taip demonstruodami savo atsidavimą ir palaikymą.

Informacija

Lygos ir kita informacija

JŪSŲ ĮSIMINTOS VARŽYBOS