Neįgaliesiems

2020-ųjų Optibet Lietuvos futbolo apdovanojimai: pretendentės tapti geriausia Lietuvos metų futbolininke

Lietuvos futbolo federacija (LFF) ir toliau supažindina su kandidatais tapti geriausiais praėjusių metų šalies futbolininkais. Šį kartą pristatomos devynios žaidėjos, iš kurių viena bus pripažinta geriausia šalies metų futbolininke.

Pirmajame balsavimo etape sirgaliams bus pateikiamas išplėstinis kandidatų sąrašas, iš jo rinktis bus galima iki pat sausio 31-osios, 23.59 val.

Vėliau trys daugiausiai balsų surinkusios kandidatės pateks į finalinį etapą, o jame balsavimas vyks iki vasario 8-osios dienos.

Jūsų dėmesiui – devynios kandidatės, galinčios tapti šios nominacijos laimėtojomis. Jau dabar aišku, kad laimėtoja bus nauja – pernai laimėjusi šalies vartininkė Greta Kaselytė–Lukjančukė praėjusiais metais sulaukė šeimos papildymo, o Šiaulių komandos vartų saugumu rūpinosi jaunoji Meda Šeškutė.

Atiduoti savo balsą šioje bei kitose nominacijose galite paspaudę čia.

Ugnė Lazdauskaitė (Vilniaus MFA „Žalgiris–MRU“), puolėja.

Tai – jau antroji nominacija, kurioje galima išvysti šios jaunos Vilniaus klubo puolėjos pavardę – ji taip pat gali tapti ir geriausia jaunąja metų futbolininke.

18-metei sostinės klubo puolėjai 2020-ieji tapo proveržio metais, per kuriuos ji solidžiai pasirodė dviejuose frontuose.

Sidabro medaliais vainikuotame A lygos sezone ji per 20 sužaistų rungtynių pelnė 28 įvarčius, o laipteliu žemiau,  LMFA I lygoje, žaidėja per 13 rungtynių pademonstravo dar efektyvesnį pasirodymą – čia ji įmušė net 35 įvarčius, o toks rodiklis leido futbolininkei tapti viena iš dviejų rezultatyviausių lygos žaidėjų.

Kamilė Vaičiulaitytė (FK „Kauno Žalgiris“) puolėja

26-metė kaunietė yra viena iš ryškiausių komandos žaidėjų, jau keletą sezonų iš eilės neapleidžianti A lygos snaiperių sąrašo viršūnės.

Praėjusiame sezone ji per 19 rungtynių sugebėjo pasižymėti 30 įvarčių ir taip buvo antra rezultatyviausia moterų A lygos futbolininke.

Liucija Vaitukaitytė (FK „Utenos Utenis“/Santandero „Real Racing Club“ (Ispanija)), saugė.

Pirmoje sezono pusėje papildžiusi Utenos klubo gretas, viena techniškiausių ir perspektyviausių šalies žaidėjų savo meistriškumą vietos sirgaliams pademonstravo 12 rungtynių ir per jas pelnė 5 įvarčius.

Be savo įvarčių, L. Vaitukaitytė taip pat į žaidimą sėkmingai įtraukdavo ir savo komandos drauges, dosniai skirstydama joms rezultatyvius perdavimus.

Po etapo Lietuvoje, rudenį futbolininkė sugrįžo į Ispaniją ir dar sykį prisijungė prie Santandero komandos, kuri šiuo metu varžosi antroje pagal pajėgumą Ispanijos lygoje.       

  

Gabija Gedgaudaitė (Vilniaus MFA „Žalgiris–MRU“), gynėja.

Sidabru pažymėtame moterų A lygos sezone centro gynėjos pozicijoje žaidžianti G. Gedgaudaitė sužaidė visas A lygos rungtynes nuo pat pirmos iki paskutinės minutės.

Negana to, savo pajėgumą ji demonstravo ir prie varžovių vartų – gerus gynybinius pasirodymus papildė ir blykstelėjimai atakoje, kur futbolininkė sezono metu pasižymėjo 10 kartų.

Laura Ruzgutė (Vilniaus MFA „Žalgiris–MRU“), saugė.

Vilniečių kapitonė tapo viena ryškiausių A lygos sezono žaidėjų ne tik savo komandoje, bet ir čempionate apskritai.

Per 18 sužaistų rungtynių futbolininkė pelnė 5 įvarčius bei padėjo atakoje įvarčius kurti ir komandos draugėms, būdama pastebima dešiniajame aikštės krašte.

Milda Liužinaitė (FK „Kauno Žalgiris“), gynėja.

Tai – dar viena žaidėja, kuri šiame sezone buvo nepakeičiama – ji sužaidė visas 1800 sezono minučių, pelnė 3 įvarčius bei buvo pripažinta geriausia moterų A lygos sezono gynėja.

Solidų jos indėlį į komandos rezultatus rodo ir skaičiai – būtent Kauno klubas buvo antrasis pagal gynybinius rodiklius. Komanda per sezoną praleido 28 įvarčius ir pagal šį rodiklį geriau už žalgirietes pasirodė tik čempionės iš Šiaulių (6 praleisti įvarčiai).

2020-ieji žaidėjai įsimins dar ir dėl to, kad būtent jai buvo patikėta garbė ryšėti Lietuvos moterų rinktinės kapitonės raištį.

Rimantė Jonušaitė (Šiaulių FK „Gintra–Universitetas“), puolėja.

Kaip ir anksčiau minėta U. Lazdauskaitė, R. Jonušaitei tai yra antroji nominacija – ji taip pat gali tapti ir geriausia jaunąja metų žaidėja.

Jaunoji puolėja iš Mažeikių prabėgusiame sezone pakėlė savo asmeninį pelnytų įvarčių rekordą net iki 48 bei tapo rezultatyviausia Lietuvos moterų A lygos futbolininke. Sulaukusi vos 17 metų, mergina svarbiai prisidėjo prie „Gintros–Universiteto“ komandos triumfo – ji sužaidė visose 20 sezono rungtynių, o jos svarbą komandai atspindėjo ir faktas, kad ji nebuvo pakeista nė viename sezono mače.

Vieną individualų apdovanojimą R. Jonušaitė jau turi – ji buvo išrinkta geriausia prabėgusio Moterų A lygos sezono puolėja.

Pernai R. Jonušaitė buvo išrinkta geriausia jaunąja metų žaidėja.

Meda Šeškutė (Šiaulių FK „Gintra–Universitetas“), vartininkė.

Paskutinė jaunoji talentė, kuri šiemet varžosi dviejose nominacijose – šiemet pagrindine šalies čempionių vartininke tapusi M. Šeškutė.

Iš Grigiškių kilusi 17-metė vartų sargė Lietuvos čempionių klubą papildė tik prieš praėjusį sezoną, tačiau adaptacija čia neužtruko: per 18 žaistų rungtynių ji net 14 sykių išlaikė savo vartus „sausus“.

Įdomu ir tai, kad jau pirmose sezono rungtynėse M. Šeškutė pristatė save ir kitame amplua bei parodė, kad gali ne tik apsaugoti nuo įvarčių savo komandą, tačiau nubausti ir varžoves – rungtynėse Gargžduose jaunoji vartininkė prie savo komandos pergalės prisidėjo įmušusi gražų baudos smūgį.

M. Šeškutė buvo pripažinta geriausia praėjusio sezono A lygos vartininke.

Vestina Neverdauskaitė (Šiaulių FK „Gintra–Universitetas“), gynėja.

Daugkartinių šalies čempionių komandos kapitonė praėjusiame sezone buvo nekeičiame bei sužaidė visas 20 čempionato rungtynių, per kurias pelnė 2 įvarčius.

Ji taip pat sulaukė ypatingos atsakomybės ir Europos čempionato atrankos ciklo pabaigoje, kai dvikovoje su Kroatijos moterų rinktine V. Navardauskaitei teko Lietuvos rinktinės kapitonės raištis.

ATRIBUTIKA

Pasipuoškite oficialia Lietuvos futbolo federacijos atributika, taip demonstruodami savo atsidavimą ir palaikymą.

Informacija

Lygos ir kita informacija

JŪSŲ ĮSIMINTOS VARŽYBOS