Neįgaliesiems

2021-ųjų Optibet Lietuvos apdovanojimai. Geriausia(-s) Lietuvos moterų futbolo trenerė(-is)

2021-ųjų Optibet Lietuvos futbolo apdovanojimų pirmajame balsavimo etape balsuoti liko trys dienos, o LFF.lt toliau pristato rinkimų nominacijas. Šį kartą jūsų dėmesiui – kandidatai tapti geriausiu arba geriausia Lietuvos moterų futbolo treneriu ar trenere.

Pirmasis balsavimo etapas baigiasi šį sekmadienį 23.59 val. Vėliau visose nominacijose kovą pratęs po tris kandidatus. Atiduoti savo balsus visose nominacijose galite paspaudę čia.

Šioje nominacijoje praėjusiais metais triumfavo ilgametis Lietuvos rinktinės ir Šiaulių „Gintros“ strategas Rimantas Viktoravičius. Tiesa, pernai jis po ilgų metų atsisveikino su Šiaulių klubu.

Komandos vairą Šiauliuose iš jo perėmė Darius Jankauskas. Šis sezoną taip pat užbaigė nepraradęs taškų ir su Šiaulių komanda pirmą sykį kaip vyriausiasis treneris tapo šalies čempionu.

Rinkimuose šiemet taip pat dalyvauja ir visų kitų penkių aukščiausios moterų lygos komandų treneriai.

Karolis Jasaitis šiemet su MFA „Žalgirio“ pagrindine moterų komanda Lietuvos čempionate užėmė antrą vietą, o su dublerėmis po atkaklios ir pratęsimo pareikalavusios kovos tapo LMFA I lygos nugalėtoju.

Sąraše – taip pat ir trečią vietą čempionate užėmusios „Kauno Žalgirio“ ekipos vedlys Martynas Karpavičius. Šis Kauno komandos vairą perėmė gegužės mėnesį ir ženkliai prisidėjo prie to, kad ekipa finišuotų ant trečiojo laiptelio aukščiausioje šalies lygoje.

Kaunietės tik itin atkaklioje kovoje ir pačiame sezono finiše pranoko Gargždų „Bangos“ komandą, o šiai jau tris sezonus paeiliui vadovavo specialistas Simas Alsys.

Taip pat tarp kandidatų – ne vieną sezoną su Utenos „Utenio“ merginų ekipa dirbantis Arūnas Rastenis bei aukščiausios lygos naujokių FK „Vilnius“ trenerė Kotryna Kulbytė.

K. Kulbytė jau pernai pateko tarp trijų finalininkių, tada – dar už darbą LMFA I lygoje, o praėjusiame sezone ji su savo komanda debiutavo aukščiausioje lygoje ir be kovos taškų neatidavė nė vienai komandai.

Taip pat rinkimuose yra dvi trenerės, kurios pernai dirbo LMFA I lygoje. Ingrida Siliūnienė su FA „Kauno Žalgirio“ komanda ten užėmė trečią vietą, o Tatjana Veržbickaja su „Gintros-ŠSG“ ekipa tose pirmenybėse liko antra.

Ji taip pat treniravo ir Lietuvos merginų iki 17 ir iki 19 metų rinktines.

Visi kandidatai ir kandidatės geriausio metų moterų komandos trenerio (-ės) kategorijoje:

Darius Jankauskas;

Karolis Jasaitis;

Martynas Karpavičius;

Simas Alsys;

Kotryna Kulbytė;

Arūnas Rastenis;

Ingrida Siliūnienė;

Rimantas Viktoravičius;

Tatjana Veržbickaja;

ATRIBUTIKA

Pasipuoškite oficialia Lietuvos futbolo federacijos atributika, taip demonstruodami savo atsidavimą ir palaikymą.

Informacija

Lygos ir kita informacija

JŪSŲ ĮSIMINTOS VARŽYBOS