Neįgaliesiems

2021-ųjų Optibet Lietuvos futbolo apdovanojimai. Geriausia jaunoji Lietuvos futbolininkė

Antradienį startavę 2021-ųjų Optibet Lietuvos futbolo apdovanojimų rinkimai. LFF.lt ir toliau jums pristato rinkimų nominacijas, o dabar jūsų dėmesiui – geriausios jaunosios Lietuvos futbolininkės nominacija.

Pirmasis balsavimo etapas vyksta iki šio sekmadienio (sausio 16 dienos), 23.59 val., atiduoti savo balsus šioje bei kitose rinkimų nominacijose galite paspaudę čia.

Geriausia jaunąja Lietuvos metų futbolininke pretenduoja tapti žaidėjos, gimusios ne anksčiau nei 2003-ais metais. Pirmajame rinkimų etape varžosi devynios jaunosios sportininkės.

Tarp jų – ir pernai šios nominacijos nugalėtoja tapusi Rimantė Jonušaitė, praėjusiais metais persikėlusį į Italiją ir prisijungusi prie AC „Milan“ organizacijos. Visgi ir be jos sąraše yra ne viena verta laimėjimo kandidatė.

Nemažai savo atstovių rinkimuose turi šalies čempionės Šiaulių „Gintra“. Sąraše galima rasti Medos Šeškutės, Terezos Romanovskojos, Meidos Proscevičiūtės ir Dovilės Dockaitės pavardes.

Tiesa, vienintelė M. Šeškutė čempionių komandoje buvo kone nekeičiama žaidėja ir sužaidės visas 20 sezono lygos rungtynių, tuo tarpu kitos minėtos futbolininkės rungtyniavo tiek aukščiausioje lygoje, tiek ir LMFA I lygoje, tačiau abiejuose divizionuose pasižymėjo aktyviu ir rezultatyviu žaidimu.

Tarp kandidačių sąraše yra žaidėjos, kurios savo ekipose turėjo svarbius vaidmenis ir sužaidė arba visas, arba didžiąją dalį čempionato rungtynių.

Viena tokių – lygos naujokių FK „Vilnius“ ekipos futbolininkė Alina Špakovskaja – komandos gynėja sužaidė visas 20 čempionato rungtynių ir prisidėjo prie to, kad komanda jau savo debiutiniame sezone turėtų galimybę pakovoti dėl apdovanojimų.

Taip pat solidų sezoną sužaidė Erika Šupelytė – su pagrindine MFA „Žalgirio“ komanda ji aukščiausioje šalies lygoje sužaidė 18 rungtynių ir užėmė antrą vietą, o su dublerių ekipa triumfavo LMFA I lygoje, kur per visą sezoną pelnė net 32 įvarčius.

Sąraše – taip pat ir „Kauno Žalgirio“ snaiperė Ema Kriaučiūnaitė, aukščiausioje lygoje pelniusi 11 įvarčių, o dar 12 pridėjusi LMFA I lygoje, bei Gargždų „Bangos“ atstovė Austė Bernotaitė, aukščiausioje lygoje sužaidusi 18 rungtynių ir pasižymėjusi trimis įvarčiais.

Visos kandidatės tapti geriausia jaunąja metų futbolininke:

Rimantė Jonušaitė;

Tereza Romanovskaja;

Meda Šeškutė;

Meida Proscevičiūtė;

Dovilė Dockaitė;

Alina Špakovskaja;

Erika Šupelytė;

Ema Kriaučiūnaitė;

Austė Bernotaitė;

ATRIBUTIKA

Pasipuoškite oficialia Lietuvos futbolo federacijos atributika, taip demonstruodami savo atsidavimą ir palaikymą.

Informacija

Lygos ir kita informacija

JŪSŲ ĮSIMINTOS VARŽYBOS