Neįgaliesiems

2021-ųjų Optibet Lietuvos futbolo apdovanojimai. Geriausia Lietuvos futbolininkė

Pirmajame 2021-ųjų Optibet Lietuvos futbolo apdovanojimų etape balsuoti liko dvi dienos, o LFF.lt ir toliau pristato visas nominacijas ir jose pretenduojančius kandidatus.

Pirmasis balsavimo etapas baigiasi sekmadienį (sausio 16 dieną) 23.59 val., vėliau kiekvienoje nominacijoje į geriausiųjų trejetuką pateks daugiausiai sirgalių ir ekspertų balsų sulaukę kandidatai.

Atiduoti savo balsus visose nominacijose galite paspaudę čia.

Geriausios moterų futbolininkės kategorijoje dalyvauja devynios nominantės – viena iš jų visus metus rungtyniavo užsienyje, kita – į užsienį persikėlė metų pabaigoje, o likusios septynios varžėsi aukščiausiame Lietuvos moterų futbolo divizione.

Praėjusiais metais šios nominacijos laimėtoja tapo Liucija Vaitukaitytė, o tarp kandidatų ji yra ir dabar. Pernai futbolininkė iš Ispanijos persikėlė rungtyniauti į aukščiausią Italijos lygą, taip pat buvo svarbi Lietuvos rinktinės narė.

Tuo tarpu paskutinėje praėjusių metų dalyje Italijoje prie jos prisijungė dar viena lietuvė – įvarčių mašina Lietuvos čempionate tapusi Rimantė Jonušaitė pirmą kartą išvyko rungtyniauti į užsienį ir išvyko ne bet kur, o į legendinę šalies futbolo organizaciją – AC „Milan“.

Įdomu tai, kad jau po naujųjų metų į Italija taip pat iškeliavo ir dar viena Lietuvos futbolininkė – Dovilė Gailevičiūtė prisijungė prie antrame šalies divizione žaidžiančios „Bari“ komandos. Visos šios trys futbolininkės, kurias šiemet bus galima išvysti Italijoje, yra nominuotos tapti geriausia Lietuvos metų futbolininke.

Jei neskaičiuosime R. Jonušaitės ir D. Gailevičiūtės, pirmojo etapo kandidačių sąraše yra dar trys futbolininkės, kurios pernai atstovavo Šiaulių „Gintros“ komandai.

Vartininkė Greta Lukjančukė į aikštę grįžo po metų pertraukos, o taip pat išbandė save ir aikštės žaidėjos vaidmenyje, kai su antrąja Šiaulių klubo komanda varžėsi LMFA I lygoje. Tačiau ir tai nesutrukdė vartų sargei likti pagrindine rinktinės vartininke ir ne kartą gelbėti savo ekipą svarbiais momentais.

Taip pat Šiaulių ekipai atstovauja ir Simona Petravičienė bei Algimantė Mikutaitė. Abi jos buvo svarbios tiek šalies čempionių, tiek ir nacionalinės moterų rinktinės dalys, o savo trofėjų kolekciją tikėsis papildyti ir geriausios Lietuvos futbolininkės titulu.

Dvi atstoves rinkimuose turi MFA „Žalgiris“ – tai yra Ugnė Lazdauskaitė ir Laura Ruzgutė. Abi jos vaidino svarbius vaidmenis savo komandoje ir ženkliai prisidėjo prie to, kad sostinės ekipai pavyktų iškovoti sidabro apdovanojimus. Taip pat abi buvo nuolat kviečiamos į moterų rinktinę, o U. Lazdauskaitė moterų čempionate žibėjo rezultatyvumu ir įmušė net 28 įvarčius.

Dar viena kandidatė – trečią vietą moterų A lygoje iškovojusio „Kauno Žalgirio“ bei Lietuvos rinktinės kapitonė Milda Liužinaitė.

Su moterų rinktine bei kitomis šio sąrašo narėmis ji pavasarį laimėjo tarptautinį turnyrą Armėnijoje, o vėliau – ir Baltijos taurę bei buvo svarbi žaidėja pasaulio čempionato atrankos varžybose.

Visos kandidatės tapti geriausia Lietuvos metų futbolininke:

Dovilė Gailevičiūtė;

Rimantė Jonušaitė;

Ugnė Lazdauskaitė;

Milda Liužinaitė;

Greta Lukjančukė;

Algimantė Mikutaitė;

Simona Petravičienė;

Laura Ruzgutė;

Liucija Vaitukaitytė;

ATRIBUTIKA

Pasipuoškite oficialia Lietuvos futbolo federacijos atributika, taip demonstruodami savo atsidavimą ir palaikymą.

Informacija

Lygos ir kita informacija

JŪSŲ ĮSIMINTOS VARŽYBOS