Neįgaliesiems

2021-ųjų Optibet Lietuvos futbolo apdovanojimai. Geriausias jaunasis Lietuvos futbolininkas

Dar viena 2021-ųjų Optibet Lietuvos futbolo apdovanojimų nominacija – geriausias jaunasis Lietuvos futbolininkas. LFF.lt kviečia iš arčiau susipažinti su devyniais žaidėjais, nominuotais pirmajame rinkimų etape.

Pirmasis rinkimų etapas vyksta iki šio sekmadienio (sausio 16 dienos), 23.59 val. Vėliau visose nominacijos liks po tris kandidatus, už kuriuos dar savaitę bus galima balsuoti antrajame rinkimų etape. Balsuoti galite paspaudę čia.

Geriausias jaunasis futbolininkas renkamas iš žaidėjų, gimusių ne anksčiau nei 2000-ais metais. Pernai laureatu šioje nominacijoje tapo vartininkas Titas Krapikas, kuris 2021-aisiais pravėrė ir nacionalinės rinktinės duris.

Šiais metais dėl geriausio jaunojo Lietuvos futbolininko titulo varžosi penki Lietuvoje sezoną praleidę žaidėjai bei keturi – rungtyniavę užsienyje.

Titas Milašius, Benas Šatkus, Artemijus Tutyškinas bei Edgaras Utkus rungtyniavo užsienyje, tuo tarpu Motiejus Burba, Gustas Jarusevičius, Karolis Uzėla, Vilius Armalas ir Nauris Petkevičius varžėsi Lietuvos Optibet A lygoje ir ten savo komandose turėjo svarbius vaidmenis.

Įdomu tai, kad po sezono du pastarieji futbolininkai sulaukė užsienio ekipų pasiūlymų ir po šiokios tokios pertraukos vėl tapo legionieriais. V. Armalas išvyko rungtyniauti į Graikiją, o N. Petkevičius – į Belgiją.

Taip pat dalis iš šiame sąraše esančių futbolininkų buvo ir nacionalinės vyrų rinktinės dalis – pagrindinės rinktinės marškinėlius 2021-aisiais spėjo apsivilkti B. Šatkus, A. Tutyškinas, E. Utkus ir K. Uzėla.

Tas pats K. Uzėla buvo vaikinų iki 21 metų rinktinės kapitonas, o joje taip pat vienu ar kitu metu sužaidė iš esmės visi šiame sąraše esantys nominantai.

Visi geriausio jaunojo Lietuvos futbolininko nominacijos pretendentai:

Vilius Armalas;

Motiejus Burba;

Gustas Jarusevičius;

Titas Milašius;

Nauris Petkevičius;

Benas Šatkus;

Artemijus Tutyškinas;

Edgaras Utkus;

Karolis Uzėla;

ATRIBUTIKA

Pasipuoškite oficialia Lietuvos futbolo federacijos atributika, taip demonstruodami savo atsidavimą ir palaikymą.

Informacija

Lygos ir kita informacija

JŪSŲ ĮSIMINTOS VARŽYBOS