Neįgaliesiems

2021-ųjų Optibet Lietuvos futbolo apdovanojimai. Geriausias Lietuvos vyrų futbolo treneris

Pirmasis 2021-ųjų Optibet Lietuvos futbolo apdovanojimų etapas artėja prie pabaigos, o LFF.lt šįkart pristato dar vieną nominaciją – tai yra geriausias Lietuvos (arba Lietuvoje dirbantis) vyrų treneris.

Pirmasis balsavimo etapas vyksta iki šio sekmadienio (sausio 16 dienos) 23.59 val. Po pirmojo etapo visose nominacijose liks po tris kandidatus, kurie taip pat dalyvaus ir antrajame etape, po kurio paaiškės visų nominacijų laureatai. Atiduoti savo balsus visose nominacijose ir išrinkti savo favoritus galite paspaudę čia.

Šioje nominacijoje nugalėtojas yra renkamas iš Lietuvos trenerių ir tų, kurie praėjusį sezoną dirbo Lietuvoje.

Vienintelis užsienyje dirbęs ir nominuotas Lietuvos specialistas – Valdas Dambrauskas. Jis metus pradėjo kaip Razgrado „Ludogorets“ vyriausiasis treneris ir su komanda tapo Bulgarijos čempione, tačiau prasidėjus naujam sezonui jo ir ekipos keliai išsiskyrė. Visgi be darbo jis ilgai nebuvo, mat lapkritį jis grįžo į Kroatiją ir tapo Splito „Hajduk“ komandos vyriausiuoju treneriu.

Tuo tarpu šeši iš nominuotų specialistų pernai dirigavo aukščiausio šalies diviziono komandoms. Vladimiras Čeburinas prieš sezoną sugrįžo į Lietuvą ir tapo „Žalgirio“ vyriausiuoju treneriu, o sezoną vainikavo dubliu – žalgiriečiai tapo šalies čempionais ir Hegelmann LFF taurės laimėtojais.

Tai buvo jau ketvirtasis specialisto iš Kazachstano čempiono titulas Lietuvoje – prieš tai jis tris sykius triumfavo su Marijampolės „Sūduva“.

Nominuoti ir kitų dviejų prizininkų strategai – „Sūduvai“ dirigavęs ispanas Victoras Basadre bei Rokas Garastas, kuris su „Kauno Žalgirio“ ekipa antrus metus paeiliui pasidabino Optibet A lygos bronzos medaliais.

Rinkimuose taip pat galima išvysti ir du specialistus, kurie vadovavo iš žemesnės lygos atėjusiems klubams – Andrių Skerlą bei Tomą Ražanauską.

A.Skerla su Kauno raj. „Hegelmann Litauen“ (dabar – „Hegelmann“) ekipa debiutavo aukščiausiame šalies divizione ir ne sykį nubaudė čempionato favoritus, o galutinėje įskaitoje finišavo penktoje pozicijoje.

Savo ruožtu T. Ražanauskas jau prasidėjus sezonui perėmė Alytaus „Dainavos“ vairą bei taip pat kovėsi dėl geresnių pozicijų, o taip jis vadovavo ir Lietuvos jaunimo (U19) rinktinei.

Sąraše taip pat yra ir vienas treneris iš LFF I lygos – Mindaugas Čepas. Jis šiuo metu darbuojasi FA „Šiaulių“ klube, su kuriuo pernai sugebėjo užkopti iki pat Pirmos lygos viršūnės ir, auksinėse rungtynėse nukovus „Jonavos“ vienuolikę, iškovoti pirmą vietą lygoje bei taip tiesioginiu keliu žengti į aukščiausią šalies divizioną, kur Šiaulių miestas komandos neturėjo nuo 2015-ųjų.

Rinkimuose taip pat dalyvauja ir dabartinis Lietuvos rinktinės treneris Valdas Ivanauskas. Jis nacionalinės rinktinės vairą perėmė rugpjūčio mėnesį, o bene labiausiai įsiminusi jo akimirka vadovaujant komandai – pergalė 3:1 pasaulio čempionato atrankoje prieš Bulgarijos rinktinės futbolininkus Vilniuje.

Visi kandidatai tapti geriausiu Lietuvos vyrų komandos metų treneriu:

Vladimir Čeburin;

Victor Basadre;

Rokas Garastas;

Joao Martins;

Andrius Skerla;

Tomas Ražanauskas;

Mindaugas Čepas;

Valdas Ivanauskas;

Valdas Dambrauskas;

ATRIBUTIKA

Pasipuoškite oficialia Lietuvos futbolo federacijos atributika, taip demonstruodami savo atsidavimą ir palaikymą.

Informacija

Lygos ir kita informacija

JŪSŲ ĮSIMINTOS VARŽYBOS