Neįgaliesiems

2021-ųjų Optibet Lietuvos futbolo apdovanojimai. Geriausias metų salės futbolo žaidėjas

2021-ųjų Optibet Lietuvos futbolo apdovanojimuose sirgaliams pristatoma dar viena nominacija. Tai – geriausias Lietuvos metų salės futbolo žaidėjas.

Pirmasis balsavimo turas baigsis šį sekmadienį (sausio 16 dieną), 23.59 val., tada į antrąjį etapą kiekvienoje nominacijoje pateks po tris daugiausiai sirgalių ir ekspertų balsų surinkusius kandidatus. Atiduoti savo balsus kiekvienoje nominacijoje galite paspaudę čia.

Geriausias metų salės futbolo žaidėjas yra renkamas antrą kartą. Pernai šioje nominacijoje triumfavo nacionalinės rinktinės kapitonas Justinas Zagurskas, kuris tarp pretendentų yra ir šiemet.

Žvelgiant bendrai, aštuoni iš devynių pirmajame etape nominuotų pretendentų žaidė praėjusiais metais Lietuvoje vykusiame istoriniame renginyje – pasaulio salės futbolo čempionate. Vienintelis Jurijus Jeremejevas turnyre nedalyvavo, tačiau jis į rinktinę grįžo metų pabaigoje, o sugrįžimas buvo sėkmingas – Baltijos taurėje salės futbolininkas mušė du įvarčius ir taip prisidėjo, kad trofėjus būtų iškovotas ir parvežtas į Lietuvą.

Tuo tarpu 2020-2021 metų sezono metu J. Jeremejevas buvo svarbi Jonavos „Vikingų“ dalis, o vėliau išvyko į Vokietiją, kur sėkmingai atstovauja „HSV Panthers“ ekipai.

Apskritai sąraše yra keturi salės futbolininkai, kurie vienu ar kitu praėjusių metų laiku atstovavo „Kauno Žalgiriui“. Jau minėtas J. Zagurskas (beje, pelnęs istorinį pirmąjį Lietuvos rinktinės įvartį pasaulio čempionatų istorijoje, o iš viso pasižymėjęs dusyk), Lukas Sendžikas ir Albertas Voskunovičius komandai atstovauja ir šiuo metu, o Artūras Juchno persikėlė į Italiją ir šiuo metu žaidžia Padujos „Petrarca“ komandoje aukščiausioje šios šalies lygoje.

Iš viso sąraše yra aštuoni aikštės žaidėjai ir vienas vartininkas – Egidijus Žagaras, kuris šiuo metu rungtyniauja „Panevėžio“ ekipoje, o pasaulio čempionato metu Lietuvoje buvo pagrindinis vartų sargas ir ne sykį demonstravo savo meistriškumą atremdamas varžovų smūgius.

Taip pat tarp kandidatų yra ir du dabartiniai Jonavos „Vikingų“ nariai – Vladimiras Derendiajevas bei Genaras Samsonikas. Abu jie taip pat varžėsi pasaulio čempionate Lietuvoje, o G. Samsonikas, kartu su J. Zagursku, tapo vieninteliais Lietuvos žaidėjais, įmušusiais pasaulio čempionate – tą jis padarė pasiuntęs kamuolį į Kosta Rikos rinktinės vartus.

O V. Derendiajevas prieš naująjį sezoną patyrė sunkią traumą ir pastaruoju metu nežaidžia, tačiau pasaulio čempionato metu jis buvo vienas iš pagrindinių ekipos gynybos ramsčių.

Paskutinis kandidatas – Edgaras Baranauskas. Jis praėjusių metų pradžioje mušė vieną įvartį po kito su Mažeikių VIP marškinėliais, vėliau buvo rinktinės dalis pasaulio čempionate, o šiame sezone persikėlė į „Panevėžio“ ekipą ir joje taip pat pasižymi dideliu rezultatyvumu.

E. Baranauskas taip pat buvo vienas rezultatyviausių futbolininkų praėjusį gruodį Latvijoje vykusiame Baltijos taurės turnyre, kuriame lietuviai triumfavo.

Visi kandidatai tapti geriausiu Lietuvos metų salės futbolininku:

Justinas Zagurskas;

Vladimir Derendiajev;

Albert Voskunovič;

Lukas Sendžikas;

Edgaras Baranauskas;

Genaras Samsonik;

Artūr Juchno;

Egidijus Žagaras;

Jurij Jeremejev;

ATRIBUTIKA

Pasipuoškite oficialia Lietuvos futbolo federacijos atributika, taip demonstruodami savo atsidavimą ir palaikymą.

Informacija

Lygos ir kita informacija

JŪSŲ ĮSIMINTOS VARŽYBOS