Neįgaliesiems

2021-ųjų Optibet Lietuvos futbolo apdovanojimai. Geriausias Optibet A lygos futbolininkas

2021-ųjų Optibet Lietuvos futbolo apdovanojimų antrajame etape balsuoti liko kiek daugiau nei dvi paros, o LFF.lt pristato dar vieną nominaciją – geriausias Lietuvos Optibet A lygos futbolininkas.

Balsavimas finišuoja šį sekmadienį (sausio 23 dieną) 23.59 val. Atiduoti balsus už savo favoritus galite paspaudę čia.

Geriausiu Lietuvos čempionato futbolininku pretenduoja tapti du Kauno raj. „Hegelmann“ (pernai – „Hegelmann Litauen“) Vilius Armanavičius ir Nauris Petkevičius bei čempionu tapusio Vilniaus „Žalgirio“ vedlys Hugo Videmontas.

H. Videmontas antrus metus iš eilės tapo ne tik rezultatyviausiu Lietuvos čempionato futbolininku, tačiau su komanda tapo Lietuvos čempionu, taip pat pernai iškovojo ir Hegelmann LFF taurę.

Viso sezono metu jis buvo vienas žalgiriečių vedlių ir gali tapti geriausiu čempionato futbolininku. Kad jis to yra vertas, mano ir „Žalgirio“ kapitonas Saulius Mikoliūnas.

„Vien jo statistika parodo, ko jis vertas. Vienareikšmiškai, nereikia spėlioti, jis ir turi būti geriausias. Jis su „Žalgiriu“ iškovojo ir taurę, ir čempiono titulą, viso sezono metu buvo A lygos lyderis, statistika kalba už jį.

Pačiam Hugo tai yra labai svarbu, tai yra ne tik geras žaidėjas, bet ir turintis charakterį. Tiek praeitais, tiek šiais metais, kad ir rungtynėse su „Panevėžiu“ – buvo blogos savijautos, bet ėjo, žaidė per „negaliu“, jei mikro trauma – jis sukandęs dantis eina ir daro savo darbą. Šis įvertinimas jam būtų atpirkimas visko, ką jis atiduoda komandai“, – savo bendraklubiui pagyrų negailėjo veteranas.

Prancūzui konkurenciją šioje nominacijoje sudaro du Kauno ekipos lietuviai. Vienas jų – Vilius Armanavičius.

Praeityje jau turėjęs A lygos patirties, šį kartą į ją sugrįžęs vidurio saugas sužaidė vieną geriausių savo karjeros sezonų, o jo darbas neliko neįvertintas, mat metų pabaigoje jis sulaukė pakvietimo Lietuvos vyrų rinktinėje ir jau spėjo joje debiutuoti.

Geras V. Armanavičiaus bičiulis, taip pat rinktinės narys Martynas Dapkus tikina, esą žaidėjo savybės leido jam tapti sužaisti vieną geriausių savo sezonų.

„Užsispyrimas, sunkus darbas ir charakteris yra tai, ko iš Viliaus neatimsi. Visa tai sudėjus praeitas sezonas buvo geriausias jo karjeroje ir jis yra pilnai vertas tapti geriausiu“, – savo simpatijomis dalinosi M. Dapkus.

Rinkimuose taip pat yra ir dar vienas Kauno rajono komandai pernai atstovavęs futbolininkas – Nauris Petkevičius.

Jis pernai sėkmingai užbaigdavo savo ekipos atakas, iki pat sezono finišo kovėsi dėl rezultatyviausio čempionato žaidėjo vardo, o metų pabaigoje jo darbas buvo įvertintas ir jis vėl keliasi rungtyniauti į užsienį, kur dabar atstovauja „Royal Charleroi“ komandai Belgijoje.

N. Petkevičius taip pat yra nominuotas ir geriausio Lietuvos jaunojo žaidėjo kategorijoje, tad apdovanojimuose gali iškovoti ir dublį.

To tikisi ir futbolininko mama Eugenija Petkevičienė-Skrodenė.

„Aš kaip mama Naurio kelią į futbolą mačiau nuo ketverių metų. Čia jo darbas, aistra ir malonumas. Nesvarbu, koks oras, koks laikas, bet nuo Naurio kojos kamuolys nenukrisdavo.

Jis yra geriausias iš geriausių, ką matau aš, o jo nominacijos daug pasako apie jo darbus“, – pasakojo ji.

Likę trys kandidatai tapti geriausiu Optibet A lygos sezono futbolininku:

Hugo Videmontas (Vilniaus „Žalgiris“);

Vilius Armanavičius (Kauno raj. „Hegelmann Litauen“);

Nauris Petkevičius (Kauno raj. „Hegelmann Litauen“);

ATRIBUTIKA

Pasipuoškite oficialia Lietuvos futbolo federacijos atributika, taip demonstruodami savo atsidavimą ir palaikymą.

Informacija

Lygos ir kita informacija

JŪSŲ ĮSIMINTOS VARŽYBOS