Neįgaliesiems

2021-ųjų Optibet Lietuvos futbolo apdovanojimai. Lietuvos futbolo turinio kūrėjai

Toliau vykstant 2022-ųjų Optibet Lietuvos futbolo apdovanojimų antrajam balsavimo etapui, LFF.lt pristato dar vieną nominaciją – Lietuvos futbolo kūrėjų apdovanojimą.

Antrasis rinkimų etapas vyksta iki sekmadienio (sausio 23 dienos) 23.59 val. Atiduoti balsus už savo favoritus galite paspaudę čia.

Šios nominacijos laimėtojas yra renkamas iš aktyviausių internetinių tinklaraščių, vaizdo laidų kūrėjų, tinklalaidžių, rašančių bei kalbančių apie Lietuvos ir pasaulio futbolo aktualijas.

Ši nominacija atsirado prieš keletą metų ir kurį laiką dažniausiai jose figūravo tie patys pavadinimai, tačiau praėjusiais metais atsirado dar keletas naujų turinio kūrėjų. O du pernai startavę projektai pateko ir į finalinį trejetą.

Vienas toks – svetainės futbolas.lt pradėta tinklalaidė, kurioje kiekvieną savaitę aptariamos lietuviško futbolo aktualijos, taip pat žiūrovams pateikiami pokalbiai su Lietuvos futbolo asmenimis ar miestų merais. Tinklalaidės vedėjai – žurnalistai Aurimas Budraitis, Evaldas Gelumbauskas ir Nerijus Kesminas.

„Labai nuoširdžiai pasakysiu, kad patekimas į TOP 3 buvo netikėtas. Net ne dėl to, kad nesijaučiame to verti, bet dėl to, kad visiškai nedarėme jokios agitacijos.

Kalbant apie nuveiktus darbus, tai išskirčiau net ne kažkurį epizodą ar pokalbį, o tai, kad apskritai startavome, kad nuolat sulaukiame reakcijų ir nebūtinai teigiamų, kad esame pastebėti ir tai nedidelei lietuviško futbolo gerbėjų daliai esame įdomūs, kad futbolo žmonės, bendraudami su mumis, yra pakankamai atviri. Tai yra didžiausias įvertinimas.

Žvelgiant apie ateitį, tinklalaidės formatas pernelyg nesikeis. Tiesa, mano pageidavimas būtų toks, kad ilgesnės taptų „Pozityvo“ ir „Gando“ rubrikos. Dar norėčiau, kad futbolo žmonės, su kuriais bendrauju, rečiau sakytų frazę „Tik tarp mūsų“, nes tai leistų papasakoti dar daugiau vidinės informacijos, kuri, tikiu, yra įdomiausia mūsų žiūrovui“, – pasakojo vienas tinklalaidės iniciatorių Aurimas Budraitis.

Dar viena nauja iniciatyva – tinklalaidė „PadkaStas“, kurioje visas dėmesys taip pat skiriamas lietuviškam futbolui.

Ji startavo praėjusių metų antroje dalyje, tačiau greitai rado savo vietą lietuviško futbolo turinio erdvėje. Sezono metu dėmesys skiriamas vietinio futbolo aktualijoms, o tarpsezoniu siūlo pokalbius su žinomais Lietuvos futbolininkais, kaip, pavyzdžiui, Lukas Spalvis.

Vienas iš tinklalaidės kūrėjų Tadas Salaveičikas tikina, jog idėja apie tokią iniciatyvą kilo jau prieš kurį laiką.

„Mintis, kad reikia tinklalaidės tik apie lietuvišką futbolą, sukosi gana ilgai – beveik pusę metų apie tai galvojau, kalbėjau su draugais, pažįstamais sporto žurnalistais. O mintis kilo iš to, kad žiūrint tuo metu esamas sporto laidas/tinklalaides labai trūko daugiau informacijos apie Lietuvos frontą, detalesnės, platesnės informacijos kuri neapsiribotų kelių pagrindinių komandų apžvalga, skandalais. Bet galutinė inspiracija buvo, kai vienos tinklalaidės metu dažnai buvo sakoma, kad apie lietuvišką futbolą neverta kalbėti, esą tai niekam neįdomu. Man, kaip savo šalies sportų fanui, tai atrodė absurdiška, nes esu nuomonės, kad savas kiemas, kad ir koks jis bebūtų yra savas.

Džiaugiamės pozityviu vertinimu, kiekviena peržiūra ar geru komentaru. Tai tik prideda motyvacijos judėti į prieki ir patvirtina tai, ką galvojau – kad kokybiško turinio apie lietuvišką futbolą reikia ir jis žmonėms patinka. Ateinančiame sezone turime tikrai nemažai tikslų kuriant turinį tęsiant apžvalgines laidas, pagrinde skiriant dėmesį Optibet A lygos įvykiams, taip pat bus tinklalaidžių, skirtų žiūrovų klausimamas atsakyti, pramoginio turinio, bei, žinoma, toliau kalbinsime žinomus Lietuvos futbolo žmones“, – pasakojo T. Salaveičikas.

Kartu su juo tinklalaidę reguliariai veda buvęs Lietuvos rinktinės futbolininkas Arūnas Klimavičius bei sporto komentatoriai Benediktas Petkus ir Lukas Gintautas.

Paskutiniai nominantai – „Futbolo treneris“ – yra vieninteliai, praeityje jau tapę šios nominacijos nugalėtojais – tą jie padarė du sykius.

Jau prieš keletą metų startavusi iniciatyva pastaraisiais metais įgavo vis didesnį populiarumą – leidžiamos tinklalaidės, treniruotės, organizuojami kursai, konferencijos bei kitoks turinys. Vieno iš „Futbolo treneris“ iniciatorių Roberto Šuškevič teigimu, pastaruoju metu jie ir patys įžvelgė didelį savo pasikeitimą.

„Visų pirma norime padėkoti balsuojantiems ir mus palaikantiems. Tai parodo, kad mūsų veikla prasminga ir rūpi ne tik mums patiems. Ką reiškia patekti tarp trijų geriausių? Malonus įvertinimas, kadangi patenkame į finalą ketvirtus metus iš eilės. Prisimenant, kokie buvome prieš ketverius metus, tai tikrai stipriai pasikeitėme, tačiau noras kelti Lietuvos futbolo lygį ir dėti pastangas niekur nedingo. Džiugu, kad aplink mus susibūrė stipri ir aktyvi futbolo bendruomenė.

Nuolatos būname aktyvūs socialinėje medijoje ir stengiamės savo pavyzdžiu užkrėsti kitus žmones ir futbolo mylėtojus. 2022-ais metais laukia dar daugiau iššūkių, apie kuriuos, kaip visada, skelbsime savo socialinėje medijoje, todėl kviečiame sekti ir domėtis futbolu.

Dar kartą norime padėkoti visiems mus palaikantiems ir ne tik, kurių dėka judame į priekį ir primename, kad #VisadaGaliGeriau“, – akcentavo R. Šuškevič.

Trys pretendentai tapti geriausiais Lietuvos futbolo turinio kūrėjais:

„Futbolas.lt tinklalaidė“;

Tinklalaidė „PadkaStas“;

„Futbolo treneris“;

ATRIBUTIKA

Pasipuoškite oficialia Lietuvos futbolo federacijos atributika, taip demonstruodami savo atsidavimą ir palaikymą.

Informacija

Lygos ir kita informacija

JŪSŲ ĮSIMINTOS VARŽYBOS