Neįgaliesiems

2021-ųjų Optibet Lietuvos futbolo apdovanojimai. Trys geriausi Lietuvos metų futbolininkai

Balsuoti 2021-ųjų Optibet Lietuvos futbolo apdovanojimų antrajame etape laiko lieka vis mažiau – pareikšti savo valią vis dar galite iki sekmadienio vakaro.

Balsavimas finišuoja sekmadienį (sausio 23 dieną) 23.59 val. Savo favoritus pasirinkti galite paspaudę šią nuorodą.

Šį sykį LFF.lt jums pristato dar vieną rinkimų nominaciją – tai yra geriausias Lietuvos metų futbolininkas. Čia dėl nugalėtojo titulo varžosi trys kandidatai – Arvydas Novikovas, Ernestas Šetkus ir Justas Lasickas.

A. Novikovas geriausiu jau yra tapęs du sykius, tad, pergalės atveju, tai jam būtų jau trečiasis triumfas. Futbolininkas praėjusių metų pavasarį su „Erzurumspor“ ekipa iškrito iš aukščiausios Turkijos lygos, tačiau liko komandoje ir šiemet sėkmingai su ja varžosi dėl sugrįžimo į šalies futbolo elitą. Pats futbolininkas dažniausiai yra vienas pagrindinių žaidėjų ir įprastai startuoja startinėje sudėtyje.

Kaip LFF.lt pasakojo pirmasis futbolininko treneris Ivanas Švabovičius, A. Novikovo lyderio savybės buvo matomos dar žaidėjui būnant jaunam.

„Nors jo komanda ir iškrito, bet jis žaidžia pakankamai gerame lygyje, norėtųsi, kad jis būtų dar aukštesnis. Rinktinė žaidžia tada, kai gerai žaidžia lyderis.

Jo lyderio charakterio savybės formavosi nuo vaikystės, nors jis buvo mažas, jaunesnis grupėje, bet turėjo savybę – nugalėtojo mentalitetą, niekada nemėgo pralaimeti. Jis turėjo visas savybes tam, kad taptų geru žaidėju“, – mintis dėstė I. Švabovičius.

Kitas pretendentas – Ernestas Šetkus. Vartininkas jau ilgą laiką rungtyniauja Izraelyje, yra vienas geriausių šios šalies čempionato vartininkų, o praėjusių metų antroje pusėje grįžo ir į Lietuvos rinktinę, kurią ne sykį gelbėjo nuo praleistų įvarčių.

Geriausiu Lietuvos futbolininku jis jau yra tapęs 2019-aisiais. Sėkmės rinkimuose jam ir šiemet linkėjo E. Šetkaus žmona Beatričė Šetkienė.

„Kaip mano vyras visada sako – linkiu Lietuvos futbolui, kad geriausiu žaidėju niekada nebūtų vartininkas (šypteli – red.). Jis yra suinteresuotas tik komandos pasiekimais, asmeniniai laimėjimai jam nėra tokie svarbūs. Aš tikrai žinau, kad tam, ką jis daro, kiekvieną dieną atsiduoda šimtu procentų ir kiekvieną dieną dirba tam, kad būtų geresnis.

Kiekvienas artimiau su juo susidūręs žino, kad jis yra vienas profesionaliausių ir labiausiai atsidavusių žaidėjų Lietuvos futbole. Man kiekvienas metais jis yra laimėtojas, tačiau tikrai žinau, kad jo mintys sukasi tikrai ne apie geriausio žaidėjo rinkimus, o tik apie tai, kaip geriau sužaisti artimiausias rungtynes“, – teigė B. Šetkienė.

Trečiasis kandidatas finaliniame trejete yra Justas Lasickas, kuris geriausiu Lietuvos žaidėju tapti gali pirmą kartą.

Jis sėkmingai varžosi aukščiausioje Serbijos lygoje, o praėjusiais metais tapo ir tvirtu startinės sudėties žaidėju Lietuvos rinktinėje, kur spėjo pasižymėti ir dviem įvarčiais. Jie krašto saugui buvo pirmieji su rinktinės marškinėliais.

Kaip LFF.lt teigė žaidėjo tėvas Gytautas Lasickas, artimiausi žmonės matė J. Lasicko brendimą ne tik kaip futbolininko, bet ir kaip asmenybės.

„Labai sunku tėvams objektyviai komentuoti sūnaus tinkamumą tapti geriausiu. Tam yra treneriai, specialistai, sirgaliai, jie ir nuspręs. Mums jis geriausias, nes matome jo dvasinį, emocinį brendimą, psichologinį tvirtėjimą, tikėjimą tuo, ką daro. Matome jo meilę šeimai, artimiesiems. Puoselėjamos šios bendražmogiškos savybės anksčiau ar vėliau duoda puikius rezultatus ir sporte, tą Justas įrodė patekdamas tarp šios dienos nominantų“, – akcentavo jis.

Futbolininko tėtis taip pat pridėjo, jog jaunesniame amžiuje J. Lasickas galėjo rinktis kitą kryptį ir atsisakyti profesionalaus futbolo, tačiau dėl savo savybių jaunam futbolininkui pavyko įveikti visus išbandymus.

„Taip, Justas turėjo geras galimybes rinktis su mokslais susietą gyvenimo kelią, gal todėl daugeliui atrodė, kad futbolas jam bus iki pirmų didesnių išbandymų ir nesėkmių. Bet po kiekvieno kluptelėjimo Justas grįždavo su didesniu tikėjimu, didesne aistra, didesnėmis mėlynėmis. Šeimoje jo niekas neskatino ir niekas nestabdė. Visi svarbiausi sprendimai priklausė Justui ir jie buvo gerbiami“, – paminėjo G. Lasickas.

Likę trys kandidatai tapti geriausiu Lietuvos metų futbolininku:

Arvydas Novikovas („Erzurumspor“ (Turkija)/Lietuvos futbolo rinktinė);

Ernestas Šetkus (Tel Avivo „Hapoel“ (Izraelis)/Lietuvos futbolo rinktinė);

Justas Lasickas („Voždovac“ (Serbija)/Lietuvos futbolo rinktinė);

ATRIBUTIKA

Pasipuoškite oficialia Lietuvos futbolo federacijos atributika, taip demonstruodami savo atsidavimą ir palaikymą.

Informacija

Lygos ir kita informacija

JŪSŲ ĮSIMINTOS VARŽYBOS