Neįgaliesiems

2021-ųjų Optibet Lietuvos futbolo apdovanojimai. Trys geriausi Lietuvos moterų futbolo treneriai

2021-ųjų Optibet Lietuvos futbolo apdovanojimuose artėja kulminacija – jau šią savaitę finišuos balsavimas, po kurio paaiškės praėjusių metų Lietuvos futbolo laureatai.

Visose nominacijose yra likę po tris kandidatus, iš kurių triumfuos tik po vieną. Balsavimas finišuoja ateinantį sekmadienį (sausio 23 dieną) 23.59 val.

Balsuoti už savo favoritus galite paspaudę čia.

LFF.lt pristato jums tris kandidatus tapti geriausiu moterų futbolo treneriu.

Karolis Jasaitis praėjusiais metais pasiekė neblogų rezultatų su MFA „Žalgirio“ kolektyvu – buvo užimta antra vieta aukščiausioje moterų futbolo lygoje, nusileidžiant tik daugkartinėms šalies čempionėms Šiaulių „Gintrai“.

Tuo tarpu LMFA I lygoje „Žalgirio“ dublerių ekipa tapo nugalėtojomis – jos finaliniame ketverte po atkaklios ir gražios kovos palaužė Šiaulių komandos dubleres ir aukštyn kėlė pirmos vietos taurę, o taip pat jo treniruojama „Žalgirio“ WU17 komanda pirmauja ir merginų elitinėje lygoje.

„Mano tėtis nusipelnė laimėti šioje nominacijoje, nes aš matau kiek jis stengiasi, dirba ir įdeda pastangų dėl mūsų komandos. Jis yra labai disciplinuotas, organizuotas, visos treniruotės gerai apmąstytos, taip pat pataria, paaiškina kai mato, kad reikia pagalbos.

Supranta žaidėjas, gerai paskirsto krūvius, treniruočių planus. Manau, kad iš mano tėčio būtų galima pasimokyti meilės ir pagarbos futbolui“, – kalbėjo trenerio duktė, taip pat futbolą žaidžianti Karolina Jasaitytė.

Vilniečių komandų keliai dažnai susikirsdavo su Šiaulių ekipų, o joms diriguodavo Tatjana Veržbickaja – dar viena kandidatė tapti geriausia moterų trenere.

Ji taip pat yra ir merginų WU 17 ir WU 19 trenerė, o jos sesuo Jelena tikina, kad būtent T. Veržbickaja yra verčiausia kandidatė būti pripažinta geriausia moterų trenere.

„Mano manymu Tatjana turėtų tapti geriausia metų moterų trenere, nes ji yra labai atsidavusi savo profesijai, atsakingai žiūri į savo pareigas, siekia geriausio rezultato, moka motyvuoti treniruojamas merginas.

Futbolas lydi ją nuo jaunų dienų – kieme prasidėjęs nekaltas žaidimas tapo jos gyvenimu: iš pradžių buvo laisvalaikio praleidimas, treniruočių lankymas, vėliau lėmė studijų krypties pasirinkimą, o dabar tai yra kasdienis gyvenimas, darbas.

Manau, kad kiti galėtų pasimokyti iš Tatjanos atsidavimo darbui, bendravimo su merginomis. Jos asmeninės savybės, kurios padeda futbole yra atkaklus užsibrėžto tikslo siekimas, mokėjimas kitus palaikyti ir motyvuoti, pasitikėjimas savimi“, – apie savo seserį pasakojo J. Veržbickaja.

Trečiasis kandidatas šioje nominacijoje – ilgametis „Gintros“ ir Lietuvos moterų rinktinės treneris Rimantas Viktoravičius.

Po ilgų metų Šiauliuose praėjusio sezono metu jis komandą paliko, tačiau rinktinę treniravo toliau. 2021-aisiais R. Viktoravičiaus treniruojama Lietuvos rinktinė laimėjo kontrolinį turnyrą Armėnijoje, o vasarą triumfavo ir Baltijos taurėje.

Apie R. Viktoravičių pasakojo jo sūnus Vaidas, taip pat žaidžiantis futbolą ir netrumpai rungtyniavęs A lygoje.

„Futbolas jam yra labai svarbus, nebūna nė vieno pokalbio, kad vienaip ar kitaip nepaliestum futbolo temos. Tėvas mus brolius atvedė į futbolą ir užkrėtė ta liga iki šiol. Vaikystėje jis mus nuvedė į futbolo treniruotes, stengdavosi nepraleisti nė vienos treniruotės, nė vienerių rungtynių. Visada norėdavo, kad mums pasisektų, negailėdavo patarimų ir kritikos, jei matydavo, kad to reikia. Skatindavo, kad mes dirbtume papildomai, nes galvodavo, kad tik per didelį darbą galima ką nors pasiekti futbole. Jis visada sakydavo, kad futbole yra apjungtos visos kitos sporto šakos, dėl to futbolas ir yra tituluojamas sporto karaliumi“, – teigė V. Viktoravičius.

Jis taip pat pridėjo, kad R. Viktoravičius stengiasi, jog jo treniruojamoms merginoms sektųsi ne tik aikštėje, bet ir už jos ribų.

„Pats seniai treniruoja mergaites, jos jam tapusios kaip šeima, jis padeda spręsti visokias jų asmenines problemas. Stengiasi, kad joms sektųsi ne tik futbole, bet ir gyvenime, už jas pergyvena, jei joms kas nors nesusiklosto“, – aiškino pašnekovas.

Likę trys kandidatai tapti geriausiu Lietuvos metų futbolo treneriu:

Karolis Jasaitis (Vilniaus MFA „Žalgiris“);

Tatjana Veržbickaja (Šiaulių „Gintra-ŠSG“, Lietuvos merginų U17 ir U19 rinktinės);

Rimantas Viktoravičius (Šiaulių „Gintra“ (iki rugpjūčio mėnesio), Lietuvos moterų rinktinė);

ATRIBUTIKA

Pasipuoškite oficialia Lietuvos futbolo federacijos atributika, taip demonstruodami savo atsidavimą ir palaikymą.

Informacija

Lygos ir kita informacija

JŪSŲ ĮSIMINTOS VARŽYBOS