Neįgaliesiems

2021-ųjų Optibet Lietuvos futbolo apdovanojimai. Trys geriausi Lietuvos salės futbolo žaidėjai

Antrasis balsavimo etapas 2021-ųjų Optibet Lietuvos futbolo apdovanojimuose įsibėgėja vis sparčiau – sirgaliai 11 nominacijų renkasi iš trijų geriausių, kurie apdovanojimų renginyje bus apdovanoti.

Antrasis balsavimo etapas finišuoja šį sekmadienį (sausio 23 dieną) 23.59 val. Atiduoti balsus už savo favoritus galite paspaudę šią nuorodą.

Šį sykį LFF.lt pristato vieną iš naujausių Lietuvos futbolo apdovanojimų nominacijų – geriausias salės futbolo žaidėjas. Tai yra antrieji metai, kai yra renkami šios nominacijos laureatais.

Praėjusiais metais čia laureatu tapo Lietuvos rinktinės ir „Kauno Žalgirio“ kapitonas Justinas Zagurskas, kuris tarp finalininkų pateko ir šiais metais.

 „Justinui futbolas nėra tik sportas, tai jo darbas, hobis, laisvalaikis ir gyvenimo būdas, jis gyvena futbolu. Nesvarbu, kokia diena būtų, gera ar bloga, Justinas aikštelėje atiduoda save visą. Labai vertinu tai, kad Justinas visada gerbia priešininką bei tai, kad jam svarbesni bendri visos komandos pasiekimai, o ne asmeniniai rezultatai.

Labai didžiuojuosi, kad Justinas tapo istorinio Lietuvos įvarčio autoriumi pasaulio čempionate, o taip pat padovanojo dar vieną įvartį sūnui jo 1-ojo gimtadienio proga. Tai mums išliks atmintyje visam gyvenimui“, – mintimis su LFF.lt dalinosi salės futbolininko žmona Dalia Varnaitė-Zagurskė.

Į finalininkų trejetą jis pateko kartu su dviem komandos draugais rinktinėje, su kuriais praėjusių metų varžėsi pasaulio salės futbolo čempionate Lietuvoje – Luku Sendžiku ir Artūru Juchno.

L. Sendžikas tarp trijų geriausių pateko antrą kartą, o pergalės rinkimuose jam palinkėjo komandos draugas rinktinėje ir klube Tomas Bučma, su kuriuo L. Sendžiko pažintis prasidėjo dar abiems vaikinams būnant jauniems.

„Labai smagu matyti Luką tarp trijų stipriausių žaidėjų. Jis man yra vienas geriasių draugų, mes su juo pažįstami nuo vaikystės, kai buvome labai jauni treniravomės pas tą patį trenerį, vėliau žaidėme kartu ir lauko futbolą vienoje komandoje, o po kurio lauko perėjome į futsalą.

Ryšys tarp mūsų tikrai labai geras, esame draugai ne tik futbolo aikštelėje, bet ir už jos ribų, vienas kitą tikrai labai gerai pažįstame, dėl to tikrai labai smagu matyti jį tarp trijų stipriausių ir labai norėčiau, kad jis laimėtų.

Manau, kad jis vertas to, nes praeiti metai jam buvo tikrai geri. Lukas jau ilgą laiką žaidžia futsalą, kiekvienais metais būna tarp rezultatyviausių žaidėjų, turi nugalėtojo mentalitetą ir yra tikras kovotojas, manau, kad šiais metais turi laimėti geriausio žaidėjo titulą, aš jam to ir palinkėsiu“, – pasakojo T. Bučma.

Trečiasis kandidatas – Artūras Juchno. Jis taip rungtyniavo Lietuvos rinktinėje pasaulio čempionate, o po čempionato iškeliavo į Italiją ir pradėjo legionieriaus karjerą – šiuo metu futbolininkas rungtyniauja „Syn-Bios Petrarca“ ekipoje aukščiausiame šalies futsal divizione.

Giriamųjų žodžių A. Juchno negailėjo jo komandos draugas pasaulio čempionato metu Arsenijus Buinickis.

„Visų pirma, pagarbos verta jo valia keičiant savo sportinį charakterį ir nusiteikimą. Trumpai tariant – tikras profesionalas normaliąja žodžio prasme. Pastaruosius daugiau nei du sezonus buvo stabiliausias ir produktyviausias žaidėjas tiek savo klube – „Kauno Žalgiryje“ – tiek rinktinėje.

Ir, mano subjektyvia bei asmenine nuomone, įdomiausias, nebijantis imtis iniciatyvos ir lyderio vaidmens, galintis išeiti iš sunkiausių žaidybinių situacijų ir išspręsti mačo baigtį“, – apie A. Juchno teigė A. Buinickis.

Trys kandidatai tapti geriausiu Lietuvos salės futbolo žaidėju:

Justinas Zagurskas („Kauno Žalgiris“, Lietuvos rinktinė);

Lukas Sendžikas („Kauno Žalgiris“, Lietuvos rinktinė);

Artūr Juchno („Syn-Bios Petrarca“ (Italija), Lietuvos rinktinė);

ATRIBUTIKA

Pasipuoškite oficialia Lietuvos futbolo federacijos atributika, taip demonstruodami savo atsidavimą ir palaikymą.

Informacija

Lygos ir kita informacija

JŪSŲ ĮSIMINTOS VARŽYBOS