Neįgaliesiems

2021-ųjų Optibet Lietuvos futbolo apdovanojimai. Trys geriausi vyrų komandos treneriai

Startavo antrasis balsavimo etapas 2021-ųjų Optibet Lietuvos futbolo apdovanojimuose – nominacijose liko po tris kandidatus, iš kurių triumfuos tik po vieną.

Balsavimas antrajame ture vyksta iki šio sekmadienio (sausio 23 dienos) 23.59. Antrajame ture balsuojant visose nominacijose galima rinktis po vieną kandidatą. Atiduoti balsus savo favoritams galite paspaudę šią nuorodą.

Šį sykį LFF.lt pristato geriausio Lietuvos futbolo ir čempionatų trenerio nominaciją. Čia likę trys kandidatai – Vladimiras Čeburinas (Vilniaus „Žalgiris“), Valdas Dambrauskas (Splito „Hajduk“) bei Andrius Skerla (Kauno raj. „Hegelmann“ (pernai – „Hegelmann Litauen“)).

Vladimiras Čeburinas po metų pertraukos nuo treniravimo pernai sugrįžo į Lietuvą ir savo sugrįžimą pažymėjo dviem trofėjais.

Nepaisant to, kad sezono pradžioje buvo pralaimėta kova dėl LFF supertaurės, vėliau sostinės ekipa atsitiesė ir iškovojo tiek LFF taurę, tiek ir A lygos čempionų titulą.

Tai specialistui iš Kazachstano buvo jau ketvirtasis mūsų šalies čempionų titulas – prieš tai jis tris sykius buvo triumfavęs su Marijampolės „Sūduva“.

Tiek Marijampolėje, tiek ir pernai Vilniuje specialistas savo dispozicijoje turėjo žaidėją, kuris abiejose čempioniškose ekipose vaidino svarbų vaidmenį – Ovidijų Verbicką.

Paklaustas apie tai, kodėl V. Čeburinas šiais metais yra vertas tapti geriausiu treneriu, futbolininkas turėjo aiškų atsakymą.

„Pirmiausia, tai dėl to, kad komanda tapo čempionais. Nors kartais atrodydavo, kad jo priimti sprendimai yra nevisai logiški, bet jie atnešdavo komandai pergalę – tai už tą situacijos įvertinimą. O antra – už sugebėjimą iš žaidėjų išreikalauti maksimumo, kad žaidėjai demonstruotų tokį žaidimą, kokio jis reikalauja – tiek ant standartinėse situacijose, tiek aikštėje. Taip pat už drausmę ir discipliną komandoje“, – apie savo dabartinį trenerį pasakojo futbolininkas.

Kitas kandidatas – praėjusiais metais kaip vyriausiasis treneris aukščiausiame šalies divizione debiutavęs Andrius Skerla.

Jis su tuometine Kauno raj. „Hegelmann Litauen“ ekipa, nepaisant sunkaus sezono starto, jau debiutiniame sezone užkopė iki pirmojo penketo bei ilgą laiką kovėsi dėl vietos ketverte bei kelialapio į tarptautines varžybas.

Taip pat buvo pasiektas pusfinalis taurės varžybose, o tokie pasiekimai garantavo sąlygas strategui pratęsti darbus ir ateinančiame sezone.

Didelį jo atsidavimą darbui vertina ir specialisto šeimos nariai.

„Mano tėtis yra žmogus, kuris labai myli futbolą. Nepažįstu jokio kito žmogaus, kuris tiek laiko ir energijos investuotų į savo darbą. Jis yra išties visa širdimi atsidavęs futbolo patriotas. O nežiūrint į jokius balsavimus ar nominacijas, jis visada yra geriausias tėtis ir treneris“, – teigė A. Skerlos dukra Stela Skerlaitė.

Trečias ir paskutinis kandidatas – du sykius praeityje (2016 ir 2020 metais) šioje nominacijoje jau lamėjęs Valdas Dambrauskas.

Jis metus pradėjo kaip Razgrado „Ludogorets“ treneris, laimėjo Bulgarijos čempionatą, buvo per žingsnį nuo patekimo į Čempionų lygos grupių varžybų etapą, tačiau klubas nusprendė su juo atsisveikinti.

Be darbo strategas ilgai nebuvo ir po kurio laiko sugrįžo į Kroatiją, kur perėmė legendinio šalies klubo Splito „Hajduk“ vairą.

V. Dambrauską neblogai pažįsta Lietuvos rinktinės futbolininkas Edvinas Girdvainis, kuris V. Dambrausko treniruojamose rinktinėse žaidė ne sykį – pradedant jaunimo rinktinėmis, baigiant Panevėžio „Ekranu“ ar Rygos RFS.

„Žaidžiau ir kai jis buvo asistentas „Ekrane“, ir kai buvo pirmas treneris, taip pat ir jaunimo rinktinėse. Viskas super, geriausi atsiliepimai, po jo visada būdavau geriausios formos ir kažkur išvažiuodavau. Po „Ekrano“ išvažiavau į Ispaniją, po Rygos RFS – į Vokietiją. Ir traumų atžvilgiu niekada nebuvo kažkokių problemų pas jį žaidžiant, o kitose šalyse kažkas nuolat trukdydavo“, – akcentavo E. Girdvainis.

Jis taip pat teigė, kad būtent V. Dambrauskas yra treneris, po kurio jis ėmė lyginti ir kitų specialistų metodus.

„Kai susitikome pirmą kartą, jis buvo tik pradėjęs eiti tuos pirmus žingsnius vyrų futbole. Per tą laiką, aišku, daug ko išmoko, patobulėjo, viskas eina į priekį ir tai yra normalu.

Po jo man net yra sunku dirbti su kitais treneriais, nes kai pas jį viskas buvo taip gerai, nuėjus kažkur kitur pastebi, kad treneris gal kažką daro kitaip, kad jam gal kažko trūksta.  Su juo dirbti patiko todėl, kad kai tu eini į aikštę, esi paruoštas rungtynėms iš visų pusių“, – sakė gynėjas.

Likę trys kandidatai tapti geriausiu Lietuvos vyrų futbolo ir čempionatų treneriu:

Vladimir Čeburin (Vilniaus „Žalgiris“);

Valdas Dambrauskas (Razgrado „Ludogorets“ (Bulgarija)/Splito „Hajduk“ (Kroatija));

Andrius Skerla (Kauno raj. „Hegelmann“);

ATRIBUTIKA

Pasipuoškite oficialia Lietuvos futbolo federacijos atributika, taip demonstruodami savo atsidavimą ir palaikymą.

Informacija

Lygos ir kita informacija

JŪSŲ ĮSIMINTOS VARŽYBOS