Neįgaliesiems

2021-ųjų Optibet Lietuvos futbolo apdovanojimai. Trys geriausios jaunosios Lietuvos futbolininkės

2021-ųjų Optibet Lietuvos futbolo apdovanojimų antrajame balsavimo etape balsuoti liko kiek daugiau nei trys dienos – būtent po antrojo etapo paaiškės praėjusių metų Lietuvos futbolo laureatai.

Balsavimas finišuoja šį sekmadienį (sausio 23 dieną) 23.59 val. Atiduoti balsus savo favoritams galite paspaudę šią nuorodą.

Jūsų dėmesiui – trys kandidatės tapti geriausia praėjusių metų Lietuvos jaunąja futbolininke. Ja pretenduoja tapti Dovilė Dockaitė, Rimantė Jonušaitė ir Meida Proscevičiūtė.

Dovilė Dockaitė pernai daug rungtyniavo tiek aukščiausioje šalies lygoje, tiek ir LMFA I lygoje, kur atstovavo „Šešupės“ komandai. O aukščiausioje lygoje ji spėjo atstovauti ir Šiaulių „Gintros“, ir Vilniaus MFA „Žalgirio“-MRU komandoms.

 „Dovilė turėtų būti išrinkta geriausia jaunąja žaidėja, nes žinome, kiek ji įdeda darbo, kiek išlieja prakaito, kiek paaukoja savo laisvalaikio dėl savo pamėgto sporto ir atiduodama visą save.

Manau, kad futbolas – tai jos gyvenimo varikliukas. Mes kiekvienose rungtynėse esame kartu.  Matant, kokia ji aikštėje laiminga, švytinti, būname patys laimingiausi tėvai“, – mintimis apie savo dukros metus dalinosi D. Dockaitės mama Irma Dockienė.

Kita kandidatė – Rimantė Jonušaitė. Geriausia jaunąja žaidėja ji jau buvo pripažinta praėjusiais metais, o pernai išgyveno bene didžiausią karjeros šuolį – iš Šiaulių „Gintros“ ji pirmą sykį pakėlė sparnus į užsienį ir persikėlė į Italiją, kur prisijungė prie legendinės šios šalies futbolo organizacijos AC „Milan“.

Pirmasis R. Jonušaitės treneris Ramūnas Daubaris atsiminė futbolininkės startą .

„Rimantė turėtų būti išrinkta geriausia ir tai įrodė savo sportiniais rezultatais: rezultatyviausia A lygos žaidėja, geriausia puolėja „Gintros“ ekipoje, Baltijos taurės laimėtoja šalies nacionalinės rinktinės sudėtyje, puikus įvartis pasaulio čempionato atrankos rungtynėse į Šveicarijos vartus.

Rimantei futbolas – aistra, deganti širdis, o šiuo metu – ir pagrindinė jos gyvenimo dalis. Pamenu, kai ji atvyko į dienos vasaros futbolo stovyklą: mergaitė su užsidegimu, energija gainiojo kamuolį, žaidė futbolą, išsiskyrė greičio savybėmis, nenusileisdama ar net pranokdama savo gebėjimais bendraamžius berniukus. Tai suteikė motyvacijos ir man kaip treneriui, po šios stovyklos subūrėme mergaičių komandą.

Rimantė yra atvira, nuoširdi, draugiška, puiki atletė, pasižymi disciplina, darbštumu, kovingumu, ryžtingumu ir savo motyvacija siekti tikslo“, – pasakojo R. Daubaris.

Trečia ir finalinė nominantė – Meida Proscevičiūtė. Ji buvo reguliari Lietuvos merginų rinktinių narė, taip pat buvo kviečiama ir į moterų rinktinę, o moterų LMFA I lygoje buvo viena iš rezultatyviausių futbolininkių, pasižymėjusi 20 sykių.

Savo dukrai sėkmės rinkimuose linkėjo jos mama Laura Proscevičiūtė.

„Manau, kad Meida tikrai yra verta geriausios jauniausios futbolininkės titulo, kadangi nuo mažų dienų pradėjusi žaisti futbolą Meida visą savo ateitį sieja su futbolu.

Užsispyrimas, ryžtas, atsakingumas ir užsibrėžtų tikslų siekimas yra Meidos variklis į sėkmę. Ji yra be galo reikli sau, todėl žaisdama atiduoda visą save ir siekia geriausio

Šeimoje Meida yra beprotiškai palaikoma, giriama bei skatinama. Ja didžiuojamės ne tik visa šeima, bet ir artimieji, giminės buvę mokytojai bei draugai

Sunku išsakyti žodžiais, kokias emocijas sukelia Meidos žaidimas: džiaugiamės matydami ją futbolo aikštėje, šokinėjame iš laimės tiek stebėdami rungtynes per televiziją, tiek žiūrėdami rungtynes realiai“, – mintimis dalinosi L. Proscevičiūtė.

Trys kandidatės tapti geriausia Lietuvos jaunąja futbolininke:

Dovilė Dockaitė;

Rimantė Jonušaitė;

Meida Proscevičiūtė;

ATRIBUTIKA

Pasipuoškite oficialia Lietuvos futbolo federacijos atributika, taip demonstruodami savo atsidavimą ir palaikymą.

Informacija

Lygos ir kita informacija

JŪSŲ ĮSIMINTOS VARŽYBOS