Neįgaliesiems

2021-ųjų Optibet Lietuvos futbolo apdovanojimai. Trys geriausios Lietuvos futbolininkės

Jau šįvakar finišuoja 2021-ųjų Optibet Lietuvos futbolo apdovanojimų balsavimas, po kurio paaiškės geriausi praėjusių metų Lietuvos futbolininkai ir kitų nominacijų laureatai.

Balsavimas baigiasi šįvakar 23.59 val. Paskutinius savo balsus atiduoti galite paspaudę šią nuorodą.

Paskutinė LFF.lt pristatoma nominacija – geriausia Lietuvos metų futbolininkė. Ja pretenduoja Italijoje žaidžiančios Rimantė Jonušaitė ir Liucija Vaitukaitytė bei Lietuvoje rungtyniaujanti Milda Liužinaitė.

L. Vaitukaitytė geriausia Lietuvos futbolininke tapo pernai, o jos tėčio Rimo Vaitukaičio teigimu – žaidėja buvo pilnai to nusipelniusi.

„Ji to jau buvo verta. Kaip vienas treneris man po to parašė: „Pagaliau“. Pagaliau įvyko tai, kas turėjo nutikti anksčiau.

Ji buvo labai užsispyrusi. Pirma žaisdavome namuose, vėliau pradėjome važiuoti žaisti su berniukais.  Ji pati labai norėdavo žaisti ir matėsi, kad skiriasi iš kitų, buvo akivaizdu, kad gerai žaidžia, kad sekasi. O kad nori – taip pat matėsi visada“, – pasakojo R. Vaitukaitis.

Pašnekovas taip pat pridėjo, kad L. Vaitukaitytė jau nuo vaikystės į futbolą dėjo didžiules pastangas, o dabar gali mėgautis to vaisiais.

„Labai mokėjo siekti to, ko norėjo. Gal mes namuose pastebėdavome ne viską, ką ji namuose darydavo su tuo kamuoliu, atrodė, kad viskas sekasi šiaip, bet taip nebuvo, ji į tai labai daug įdėjo. Taip pat buvo ir sąlygos – sesuo, brolis, aš toks pramuštgalvis ir visi žaisdavome namuose, net žiemą. Brolis vyresnis, kamuolį atimti norėjosi, o tas neduoda

Ji labai nori, kad vystytųsi tas komandinis žaidimas, nes kai esi vaikas ir moki geriau už kitus – gali vienas apžaisti tą komandą, bet kai užaugi – visa komanda žaidžia ir tada vienas kitas pademonstruoja kažką geriau. Tą ji puikiai supranta“, – sakė jis.

Kita kandidatė – Rimantė Jonušaitė. Pastaraisiais metais mušusi daugybę įvarčių Lietuvos čempionate, praėjusių metų pabaigoje ji žengė kol kas didžiausią karjeros žingsnį ir prisijungė prie legendinio AC „Milan“ klubo organizacijos ir atstovauja jos moterų komandai.

Apie R. Jonušaitę tik gražiausiais žodžiais atsiliepė jos sesuo Gabrielė Jonušaitė.

„Jai futbolas nuo mažens yra neatsiejama gyvenimo dalis ir pirmoji meilė. Nepažįstu tokio žmogaus, kaip Rimantė, kuris su tokiu užsidegimu siektų savo svajonių. Jos atsidavimas ir sunkus darbas kalba patys už save – šiandien ji yra AC „Milan“ komandos dalis. Šiais metais ji tikrai verta šios nominacijos.

Mes su šeima ją visada skatinome siekti savo svajonių. Šeimoje mes vieni kitus labai palaikome ir džiaugiamės net mažiausiais pasiekimais. O labiausiai – kai visi esame kartu. Esant galimybei visada važiuojame į rungtynes, dabar dažnai kalbame telefonu, išsipasakojame, o aš, kaip vyresnė sesė, vieną ar kitą gyvenimišką patartimą duodu.

Kai Rimantė žaidžia, visada būna didelis azartas, labai ją palaikome ir net nepastebime, kaip kartais viena ar kita laimės ašara išrieda“, – emocijomis dalinosi G. Jonušaitė.

Trečioji kandidatė – buvusi „Kauno Žalgirio“ ekipos futbolininkė, nuo šių metų atstovaujanti naujai Kauno raj. „Hegelmann“ komandai – Milda Liužinaitė.

Ji – viena geriausių Lietuvos moterų A lygos gynėjų, taip pat – ir rinktinės kapitonė. Jos brolis Gediminas Liužinas teigia, jog M. Liužinaitė yra verta tapti geriausia dėl savo lyderės savybių.

„Visų pirma, Milda yra verta būti geriausia metų futbolininke, nes ji yra tas žmogus, kuris turi visas lyderystės savybes. Rūpinasi aplinkiniais, visada stengiasi padėti visapusiškai augti tiek komandos nariams, tiek kolegoms ir visiems aplink ją esantiems žmonėms.

Ji taktiška, žingeidi, mėgstanti iššūkius, siekianti tobulumo, preciziška ir, žinoma, niekada neskaičiuodama laiko atiduoda visa save sporto ir profesinėje srityje“, – pasakojo G. Liužinas.

Likusios trys kandidatės tapti geriausia Lietuvos metų futbolininke:

Liucija Vaitukaitytė  (ASD „Calcio Pomigliano“/Lietuvos moterų rinktinė);

Rimantė Jonušaitė (AC „Milan“ (pernai – ir Šiaulių „Gintra“)/Lietuvos moterų rinktinė);

Milda Liužinaitė (pernai – „Kauno Žalgiris“/Lietuvos moterų rinktinė);

ATRIBUTIKA

Pasipuoškite oficialia Lietuvos futbolo federacijos atributika, taip demonstruodami savo atsidavimą ir palaikymą.

Informacija

Lygos ir kita informacija

JŪSŲ ĮSIMINTOS VARŽYBOS