Neįgaliesiems

2021-ųjų Optibet Lietuvos futbolo apdovanojimai. Trys gražiausi metų įvarčiai

Įsibėgėja balsavimas antrajame 2022-ųjų Optibet Lietuvos futbolo apdovanojimų etape. Kiekvienoje nominacijoje liko po tris pretendentus, iš kurių nugalėtoju taps tik vienas.

Balsavimas antrajame etape vyksta iki šio sekmadienio (sausio 23 dienos) 23.59. Atiduoti savo balsus galite paspaudę šią nuorodą.

Šįkart LFF.lt pristato dar vieną iš nominacijų – gražiausio metų įvarčio. Pirmame rinkimų etape startavo 15 kandidatų, tačiau po sirgalių balsavimo liko trys, o jų autoriai – Rolandas Baravykas, Simonas Urbys ir Karilė Liužinaitė.

Rolandas Baravykas tarp nominantų „delegavo“ galingą smūgį iš Lietuvos rinktinės rungtynių su Šiaurės Airija. Lietuviai rugsėjo mėnesį namuose atsiliko 0:2, tačiau po kampinio sulaukęs tinkamai atšokusio kamuolio galingu smūgiu nepaliko jokių šansų varžovų vartininkui.

„Nieko daug negalvojau prieš mušant, tiesiog susikoncentravau į kamuolį, kad pavyktų gerai pataikyti. Ir „prilipo“ prie kojos gerai, matėsi, kad kamuolys lekia į vartus. Apsidžiaugiau ir mintyse pagalvojau liuks, imam kamuolį ir lekiam lyginti, rungtynes dar nesibaigė.

O jau po rungtynių, emocijoms nurimus, gal labiau pasidžiaugiau įvarčio grožiu, smagu įmušti tokius gražuolius įvarčius, būtų smagiau, kad jie atneštų komandai taškus“, – savo smūgį atsiminė R. Baravykas, praeityje jau tapęs gražiausio Lietuvos metų įvarčio autoriumi.

Kitas kandidatas – pernai Gargždų „Bangai“ atstovavęs Simonas Urbys – tarp trijų geriausių pateko jo smūgis Optibet A lygoje į Alytaus „Dainavos“ vartus.

Mačui jau artėjant į pabaigą S. Urbys pastebėjo, kad alytiškių vartininkas yra palikęs vartus ir pabandė jį užklupti smūgio nuo vidurio. Planas pavyko – kamuolys nusileido tiesiai už vartininko, į vartų tinklą, o Gargždų stadione susirinkę sirgaliai pakilo iš savo vietų.

„Pastebėjau, jog vartininkas yra palikęs vartus, tiesiog nieko negalvojau ir smūgiavau. Nesitikėjau, kad kamuolys užkibs taip gerai.

Apskritai, paskutinėse penkeriose rungtynėse komanda atidavė visas jėgas, o dėl to mums pavyko išlikti lygoje“, – pasakojo krašto saugas.

Tarp kandidatų – ir vienas moterų smūgis. Jo autore tapo MFA „Žalgirio“ futbolininkė Karilė Liužinaitė, pasižymėjusi „Spark Energy“ moterų A lygos rungtynėse prieš „Utenį“.

Priėmusi kamuolį iš komandos draugės, ji apsisuko, įvertino situaciją ir paleido tolimą smūgį į viršutinį vartų kampą, o Utenos ekipos vartininkė neturėjo jokių šansų.

„Prieš smūgiuojant mačiau, kad turiu daug erdvės, todėl nusprendžiau nedvejoti ir pabandyti laimę tolimu smūgiu. Tiesa kamuolys sukosi, todėl supratau, kad tai įvartis tik tada, kai kamuolys suspurdėjo tinkle.

Kalbant apie tolimus smūgius manau, kad tai yra viena iš stipresnių mano žaidimo pusių, todėl įdedu nemažai pastangų to šlifavimui. Šios nominacijos laimėjimas suteiktų man darbo ivertinimo jausmą bei pakeltų motyvaciją dirbti toliau“, – mintimis dalinosi futbolininkė.

Likę trys kandidatai gražiausio metų įvarčio rinkimuose:

Rolandas Baravykas (Lietuvos vyrų rinktinė);

Simonas Urbys (Gargždų „Banga“);

Karilė Liužinaitė (MFA „Žalgiris“);

ATRIBUTIKA

Pasipuoškite oficialia Lietuvos futbolo federacijos atributika, taip demonstruodami savo atsidavimą ir palaikymą.

Informacija

Lygos ir kita informacija

JŪSŲ ĮSIMINTOS VARŽYBOS