Neįgaliesiems

2022-ųjų Lietuvos futbolo geriausieji: rezultatyviausi A, Pirmos bei moterų A lygos žaidėjai

Šią savaitę startavo ir vis sparčiau įsibėgėja 2022-ųjų Lietuvos futbolo geriausiųjų rinkimai.

Iš viso rinkimuose yra 14 nominacijų, tiesa dalis jų jau žino savo nugalėtojus – tai yra trijų iš Lietuvos čempionatų rezultatyviausi futbolininkai.

Jau aišku, kad rezultatyviausio Optibet A lygos futbolininko prizas atiteks buvusiam šalies čempiono Vilniaus „Žalgirio“ snaiperiui Renanui Oliveirai. Jo sąskaitoje – 17 tikslių smūgių.

Tiesa, nuomos pagrindais į Lietuvą iš Ukrainos atvykęs brazilas ateinančiame sezone Lietuvos sostinėje neberungtyniaus – oficialiai patvirtinta, kad ateinančius metus jis praleis Bosnijoje ir Hercegovinoje. Nepaisant to, jam laiką Lietuvoje vis dar primins rezultatyviausio lygos žaidėjo trofėjus.

*****

Kaip įprasta, apdovanojimų metu įvertinami ir rezultatyviausi Optibet Pirmos lygos žaidėjai. Tiesa, įdomu tai, kad šiemet statulėles šioje nominacijoje gaus net du futbolininkai, kurie pelnė daugiausiai įvarčių lygoje.

Tai – Kėdainių „Nevėžio“ puolėjas Jevhenas Mohilas bei Plungės „Babrungo“ atakų lyderis Alessandro Pinheiro Martinsas Junioras, kurie abu savo komandoms įmušė po 16 įvarčių.

Visgi būtent Kėdainių klubui jo ukrainiečio įvarčiai buvo vertingesni – „Nevėžis“ bendroje įskaitoje užėmė trečią vietą, tuo tarpu plungiškiai turėjo tenkintis šešta pozicija.

*****

Apdovanojimo sulauks ir rezultatyviausia Spark Energy moterų A lygos žaidėja, FK „Vilnius“ komandai atstovavusi Khrystyna Pereviznyk.

Ukrainietė padėjo sostinės komandai pasiekti geriausią jos trumpoje istorijoje – trečią – poziciją Lietuvos moterų čempionate, tuo pačiu tapdama rezultatyviausia lygos žaidėja su 16 tikslių smūgių.

Atiduoti savo balsus visose kitose nominacijose galite paspaudę čia. Pirmasis balsavimo etapas vyksta iki sausio 15 dienos 23:59 val.

ATRIBUTIKA

Pasipuoškite oficialia Lietuvos futbolo federacijos atributika, taip demonstruodami savo atsidavimą ir palaikymą.

Informacija

Lygos ir kita informacija

JŪSŲ ĮSIMINTOS VARŽYBOS