Neįgaliesiems

2022-ųjų Lietuvos futbolo geriausieji: vyrų, moterų ir salės futbolininkai

LFF.lt pristato paskutines keturias nominacijas 2022-ųjų Lietuvos futbolo geriausiųjų rinkimuose.

Pirmasis balsavimo etapas baigiasi jau rytoj, sekmadienį, 23:59 val., pirmojo etapo metu iš vieno IP adreso kiekvienoje nominacijoje galima balsuoti 10 kartų, vienu balsavimu pasirenkant po tris favoritus.

Geriausio Lietuvos futbolininko nominacijoje – 6 žaidėjai, kurie rungtyniauja užsienyje ir 3 Optibet A lygos atstovai.

Sąraše yra praeityje šios nominacijos laimėtojais jau tapę Arvydas Novikovas ir Fedoras Černychas, taip pat pernai į finalinį trejetą patekęs Justas Lasickas bei pernai įspūdingą sezoną su „Žalgiriu“ sužaidęs Edvinas Gertmonas.

Taip pat geriausiu pretenduoja tapti ilgametis rinktinės narys Vykintas Slivka, karjerą rinktinėje pernai užbaigęs Saulius Mikoliūnas, Rumunijoje įsitvirtinęs Modestas Vorobjovas, karjeros sezoną Lietuvoje sužaidęs Vilius Armanavičius ir Izraelyje stabiliai žaidžiantis vartų sargas Džiugas Bartkus.

*****

Tuo tarpu geriausios moterų futbolininkės kategorijoje didžioji dalis pretendenčių rungtyniauja vietos čempionate, o užsienyje varžosi Liucija Vaitukaitytė bei Ugnė Lazdauskaitė.

Tarp geriausių vėl tarsi vijurkas įsiveržė po sunkios traumos pasveikusi ir vėl futbolą žaidžianti Judita Sabatauskaitė, taip pat jau ne pirmą kartą tarp kandidačių esančios Greta Lukjančukė, Simona Petravičienė, Milda Liužinaitė ar Algimantė Mikutaitė.

Taip pat tarp kandidatų – jaunoji rinktinės narė Marija Galkina bei Greta Valikonienė.

*****

Dar viena kategorija – geriausias Optibet A lygos futbolininkas. Čia daugiausiai – net keturis – atstovų turi „Žalgiris“. Tai yra Edvinas Gertmonas, Nicolasas Gorobsovas, Mathiasas Oyewusi bei rezultatyviausias lygos žaidėjas Renanas Oliveira.

Taip pat sąraše – puikų sezoną su debiutantais „Šiauliais“ sužaidė puolėjas Oleksijus Ščebetunas, „Hegelmann“ klubą į priekį vedę Vilius Armanavičius bei Yukiyoshi Karashima. Po atstovą taip pat turi ir „Riteriai“ (Rokas Filipavičius) bei „Panevėžys“ (Rafaelis Broetto).

*****

Paskutinioji pristatoma nominacija – geriausias Lietuvos futsal žaidėjas. Čia kandidatai – jau ir anksčiau ne sykį matyti veidai.

Kaip įprasta, daugiausia savo atstovų čia turi „Kauno Žalgiris“. Tai – Justinas Zagurskas, Lukas Sendžikas, Deividas Reimaris, Ernestas Macenis bei Albertas Voskunovičius, Jonavos „Vikingams“ atstovauja Benas Spietinis ir Vladimiras Derendiajevas.

Po vieną savo atstovą taip pat turi ir Mažeikių VIP (Edgaras Baranauskas, didelę praėjusių metų dalį žaidęs Italijoje) bei „Gargždų Pramogos“ (Genaras Samsonikas).

Pamatyti kandidatus atiduoti savo balsus visose norimose nominacijose galite paspaudę čia.

ATRIBUTIKA

Pasipuoškite oficialia Lietuvos futbolo federacijos atributika, taip demonstruodami savo atsidavimą ir palaikymą.

Informacija

Lygos ir kita informacija

JŪSŲ ĮSIMINTOS VARŽYBOS