Neįgaliesiems

2023 metų Pasaulio čempionato atrankoje – gerai pažįstamos varžovės

Burtai lėmė, jog Lietuvos nacionalinė moterų rinktinė žais su Italijos, Šveicarijos, Rumunijos, Kroatijos ir Moldovos rinktinėmis.

Dėl kelialapių į 2023 m. Australijoje ir Naujojoje Zelandijoje vyksiantį FIFA Pasaulio čempionatą varžysis 51 Europos rinktinė. Prieš burtų ceremoniją Lietuvos rinktinė buvo įtraukta į šeštą pagal pajėgumą krepšelį.

UEFA būstinėje ištraukus burtus, paaiškėjo, kad lietuvės G grupėje rungsis su Italijos (15 vieta FIFA retinge), Šveicarijos (20 vt.), Rumunijos (42 vt.), Kroatijos (53 vt.) ir Moldovos (96 vt.) rinktinėmis. Pažymėtina, kad su Šveicarijos, Rumunijos ir Kroatijos rinktinėmis mūsiškės varžėsi pastarajame Europos čempionato atrankos cikle.

Pagal atrankos formatą, kiekvienos iš devynių grupių nugalėtoja pelnys tiesioginį kelialapį į 2023 m. čempionatą. Antrą vietą grupėje užimsiančių komandų lauks atkrintamųjų varžybų etapas.

„Manau, kad turime galimybę šioje grupėje kovoti su Kroatijos ir Moldovos rinktinėmis, kurias laikau esant vienodo pajėgumo. Italija, Šveicarija ir Rumunija yra favoritės rungiantis dėl kelialapių į Pasaulio čempionatą. Tikiu, kad galime geriau pasirodyti nei pastarajame atrankos cikle“, – pakomentavo rinktinės vyriausiasis treneris Rimantas Viktoravičius.

Atrankos grupės rungtynių datos:

2021 m. rugsėjo 13–21 d.

2021 m. spalio 18–26 d.

2021 m. lapkričio 22–30 d.

2022 m. balandžio 4–12 d.

2022 m. rugpjūčio 29 – rugsėjo 6 d.

ATRIBUTIKA

Pasipuoškite oficialia Lietuvos futbolo federacijos atributika, taip demonstruodami savo atsidavimą ir palaikymą.

Informacija

Lygos ir kita informacija

JŪSŲ ĮSIMINTOS VARŽYBOS