Neįgaliesiems

2023-ųjų TOPsport Lietuvos futbolo apdovanojimai: rezultatyviausi A, Pirmos ir moterų A lygos žaidėjai

Šią savaitę startavo ir įsibėgėja 2023-ųjų TOPsport Lietuvos futbolo geriausiųjų rinkimai.

Iš viso rinkimuose yra 15 nominacijų, tiesa dalis jų jau žino savo nugalėtojus – tai yra trijų iš Lietuvos čempionatų rezultatyviausi futbolininkai.

Jau aišku, kad rezultatyviausio A lygos sezono futbolininko prizas atiteks buvusiam šalies čempiono Vilniaus „Žalgirio“ snaiperiui Mathiasui Oyewusi. Jo sąskaitoje – 19 tikslių smūgių.

Tačiau ateinančiame sezone Vilniuje legionieriaus neišvysime – jau praėjusių metų pabaigoje buvo oficialiai paskelbta, kad snaiperis išvyko į Prancūziją ir prisijungė prie antrame šalies divizione rungtyniaujančio „Valenciennes“ klubo.

*****

Kaip įprasta, apdovanojimų metu įvertinami ir rezultatyviausi Pirmos lygos žaidėjai. Šiemet čia tokiu tapo Vilniaus rajono „TransINVEST“ futbolininkas Henrique Devensas, kuris lygoje įmušė 22 įvarčius.

Sezonas susiklostė sėkmingai tiek jam, tiek ir visai komandai – „TransINVEST“ triumfavo Pirmoje lygoje, iškovojo LFF taurę, sportiniu principu iškovojo kelialapį į ateinančio sezono TOPsport A lygą bei UEFA Europos Konferencijų lygos atranką.

Brazilas Lietuvos futbolo sirgalius įvarčiais turėtų džiuginti ir šiame sezone – Vilniaus rajono klubas paskelbė, kad su žaidėju buvo pratęsta sutartis ir šiems metams.

*****

Apdovanojimo sulauks ir rezultatyviausia moterų A lygos žaidėja, Šiaulių „Gintros“ komandai atstovavusi Juliet Sunday.

Legionierė padėjo šiaulietėms iškovoti eilinį šalies čempionių titulą, o prie jo tiesiogiai prisidėjo įmušdama net 29 įvarčius.

Atiduoti savo balsus visose kitose nominacijose galite paspaudę čia. Pirmasis balsavimo etapas vyksta iki sausio 16 dienos 23:59 val.

Vilniaus „Žalgirio“ nuotr.;

ATRIBUTIKA

Pasipuoškite oficialia Lietuvos futbolo federacijos atributika, taip demonstruodami savo atsidavimą ir palaikymą.

Informacija

Lygos ir kita informacija

JŪSŲ ĮSIMINTOS VARŽYBOS