Neįgaliesiems

Lietuviai užsienyje: Lietuvos futbolininkų ir trenerių triumfai užsienio čempionatuose

Europos futbolo sezonui vis sparčiau artėjant į pabaigą pristatome dar vieną rubrikos „Lietuviai užsienyje“ epizodą, kuriame šį kartą – ne vienas užsienio čempionatuose pastaruoju metu triumfavęs lietuvis.

Rubriką šįsyk pradėti galima nuo sveikinimų Valdui Dambrauskui. Jis su Razgrado „Ludogorec“ komanda gegužės 4 dieną 3:1 nugalėjo „Beroe“ futbolininkus bei užsitikrino Bulgarijos čempiono titulą.

Dar po keturių dienų „Ludogorec“ savo stadione apdovanoti čempionų taure, kurią iškovojo jau dešimtą sezoną paeiliui.

Tą dieną geros nuotaikos čempionams nesugadino ir pralaimėjimas 1:2 Plovdivo „Lokomotiv“ komandai.

Gerų žinių lietuviai siunčia iš Turkijos ir Ispanijos. Emilijus Zubas su Adamos „Demirspor“ paskutinėse sezono rungtynėse 4:1 nugalėjo „Menemenspor“ ekipą, tapo pirmos Turkijos lygos nugalėtoju bei iškovojo kelialapį į šalies elitinį divizioną.

Pats E. Zubas šias rungtynes stebėjo nuo atsarginių suolo, o jo komandos pergalę čempionate labiausiai įkvėpė trenerių pasikeitimas. Tai įvyko likus dešimčiai rungtynių iki sezono pabaigos ir per tas dešimt rungtynių „Demirspor“ iškovojo 9 pergales ir kartą sužaidė lygiosiomis.

Ispanijos ketvirtos lygos nugalėtoju tapo Deimantas Petravičius, kurio atstovaujamas „Aguilas“ klubas nugalėtojų vardą užsitikrino dar likus vienam turui. Priešpaskutinio turo rungtynėse „Aguilas“ išplėšė dramatišką pergalę rezultatu 1:0 prieš „Mar Menor“.

D.Petravičius žaidė startinėje sudėtyje ir aikštėje praleido 68 minutes, o jį pakeitęs veteranas Kalu Uche per pridėtą rungtynių laiką pelnė pergalingą įvartį. Po šios pergalės „Aguilas“ turi 54 taškus ir jokia kita komanda jų pavyti jau negali, o tai reiškia, kad „Aguilas“ kyla į trečiąjį pagal stiprumą Ispanijos divizioną.

Iš Rumunijos su čempiono titulu grįš ir vartininkas Giedrius Arlauskis. Jo atstovaujamas Klužo CFR klubas jau užsitikrino šalies čempionų titulą. Tai – jau šeštasis Rumunijos čempiono titulas per G. Arlauskio karjerą.

Daugiau naujienų apie lietuvių pasirodymus – vaizdo įraše.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS

ATRIBUTIKA

Pasipuoškite oficialia Lietuvos futbolo federacijos atributika, taip demonstruodami savo atsidavimą ir palaikymą.

Informacija

Lygos ir kita informacija

JŪSŲ ĮSIMINTOS VARŽYBOS