Neįgaliesiems

Futboliukas su Kiškiu Hansu keliauja po Lietuvą

Lietuvos futbolo federacijos (LFF) ilgalaikės vaikų masinio futbolo vystymo programos „Sugrąžinkime vaikus į stadionus“ (SVIS) projekto „Futboliuko“ devintasis sezonas įsibėgėja – futbolo šventės aplanko vis kitus šalies darželius.

Šio sezono projekto pavadinimas – „Futboliukas. Kiškis Hansas žaidžia futbolą“. Bendradarbiaujant su „Goethe“ institutu, šiais metais „Futboliukas“ akcentuoja ne tik žaidimą, bet ir vokiečių kalbos mokymąsį. Šiais metais projekte dalyvauja iš viso 24 darželiai iš 13 savivaldybių. Tarp dalyvių – tokie miestai ar miesteliai kaip Kurmaičiai, Kybartai, Kačerginė, Šilalė, Molėtai, Radviliškis, Vaiguva, Lazdijai.

Praeitą savaitę „Futboliuko“ šventės aplankė dar eilę darželių. Vienas iš jų buvo Kauno „Girstutis“, kuriame vaikai organizatoriams ir svečiams surengė vaidinimą ir dainų, o renginį kulminavo futbolo žaidimas. Vaikai sulaukė federacijos dovanų ir apdovanojimų bei tryško entuziazmu gainioti kamuolį.

Įstaigos neformaliojo ugdymo pedagogė Odeta Stalauskienė teigė besidžiaugianti, kad tokia šventė šiais metai aplankė jų darželį: „Dalyvaujame projektuose ir žaidžiame futbolą, bet mes patys dar nebuvome iniciatoriais. Šiais metais rašėme paraišką, tad labai džiaugiamės, kad patekome į projektą. Vaikai noriai įsitraukia į šį projektą, visos grupės žaidė ir sportavo bei laukė futbolo“.

Reportažas iš „Futboliuko“ šventės „Girstučio“ darželyje

Projekte taip pat dalyvauja ir vieną seniausių Lietuvos klubų „Sveikata“, kuris turi nė vieną žinomą šalies futbolininką išugdęs Kybartų miestas. Būtent pastaroji komanda padėjo „Kregždutės“ darželiui užsikrėsti „Futboliuko“ virusu ir, pasak šios įstaigos socialinės pedagogės Ilonos Mikalainienės, vaikams buvo buvo nesunku susidomėti futbolu.

„Apie šį projektą mums apie jį nepranešė „Sveikatos“ treneris. Mūsų miestelyje futbolas turi labai gilias tradicijas – ko gero, kiekviena šeima turi su futbolu susijusių šeimos narių. Mūsų darželio vaikams nuo mažens tai tikrai yra labai naudinga. Aš neįsivaizdavau, kad visiems taip bus smagu ir linksma. Vaikams patinka naujovės. Kūno kultūros pamokėlių metu „Futboliukas“ tikrai bus integruojamas, nes vaikai tai labai mėgsta“, – sakė I. Mikalainienė.

Reportažas iš „Futboliuko“ šventės Kybartuose:

 

„Futboliukas” – tai paprasta futbolo atmaina, kuri žaidžiama 3 prieš 3 uždarose patalpose. Toks žaidimas suteikia daug daugiau džiaugsmo nei įprasti komandiniai žaidimai, nes vaikai yra betarpiškai įtraukiami į žaidimą ir visi gauna progą žaisti su kamuoliu.

ATRIBUTIKA

Pasipuoškite oficialia Lietuvos futbolo federacijos atributika, taip demonstruodami savo atsidavimą ir palaikymą.

Informacija

Lygos ir kita informacija

JŪSŲ ĮSIMINTOS VARŽYBOS