Neįgaliesiems

Įspūdingas 10-metės debiutas moterų I lygoje

Šalies moterų pirmoje futbolo lygoje užfiksuotas unikalus rekordas – debiutines rungtynes LMFA I lygoje žaidusi Žemyna Lekavičiūtė pasižymėjo įvarčiu ir rezultatyviu perdavimu. Būdama 10s metų ir 262 dienų MFA „Žalgirio B“ atstovė tapo jauniausia įvartį pelniusia lygos futbolininke.

Be Žemynos, smaginosi ir visa „Žalgirio B“ ekipa, kuri 11:0 sutriuškino Vilkaviškio „Šešupės“ komandą bei iškovojo antrą pergalę iš eilės.

MFA dominavimas prasidėjo pirmąją susitikimo minutę, kai buvo surengta pirmoji ataka bei uždirbtas pirmasis kampinis. Pirmojo įvarčio laukti taip pat ilgai nereikėjo – viena prieš varžovių vartininkę pabėgusi Erika Šupelytė pelnė pirmąjį iš savo keturių vakaro įvarčių.

Kėlinio viduryje susidūrusi su varžove skausmingą čiurnos traumą patyrė Viktorija Čiapaitė. MFA „Žalgirio“ gydytojo Manto Ambraškos diagnozė – čiurnos raiščių patempimas.

Kurį laiką MFA merginos žaidė dešimtyje, tačiau tai nei kiek nesumažino jų entuziazmo žaisti energingai bei mušti įvarčius. Iki pertraukos jų buvo sumušti 5. Po jos – dar 6. Vieną iš įvarčių pelnė MFA vartininkė Dominyka Vaiginytė, kuri užtikrintai realizavo 11 metrų baudinį.

Antrojo kėlinio kulminacija tapo Ž. Lekavičiūtės ir Gretos Jaroševičiūtės pasirodymas antrojo kėlinio viduryje. Tuo metu rezultatas buvo 9:0, o abi 2006 metais gimusios mergaitės komandai sukūrė 10-ąjį įvartį. Greta atliko rezultatyvų perdavimą, o Žemyna įvarčiu pažymėjo savo debiutą.

Besibaigiant dvikovai buvo įmuštas ir 11-tas įvartis, prie kurio rezultatyviu perdavimu ir vėl prisidėjo Ž. Lekavičiūtė.

„Mūsų tikslas – tapti lygos čempionais, tad mes turime laimėti visas rungtynes. Šią užduotį merginos įvykdė. Dar viena užduotis buvo išvengti traumų, o to padaryti nesigavo. Šiaip džiaugiuosi merginomis, jų noru, ryžtu ir pastangomis. Mes pergalės tikrai nusipelnėme“, – po rungtynių kalbėjo treneris Olegas Kricun.

Įvarčius MFA „Žalgirio B“ komandai šį vakarą mušė: Erika Šupelytė 4, Ugnė Lazdauskaitė 2, Kornelija Kontrimavičiūtė, Gabija Gedgaudaitė, Dominyka Vaiginytė, Dorotėja Aidukaitė, Žemyna Lekavičiūtė.

Ievos Markūnaitės rungtynių fotoalbumas

MFA „Žalgirio“ / futbolas.lt informacija

ATRIBUTIKA

Pasipuoškite oficialia Lietuvos futbolo federacijos atributika, taip demonstruodami savo atsidavimą ir palaikymą.

Informacija

Lygos ir kita informacija

JŪSŲ ĮSIMINTOS VARŽYBOS