Neįgaliesiems

E. Girdvainis: „Džiaugiuosi, kad vėl galiu žaisti futbolą“

Lietuvos rinktinės stovykloje vėl plūšantis gynėjas Edvinas Girdvainis išeiškė dėkingumą treneriui Edgarui Jankauskui už pasitikėjimą ir papasakojo apie reabilitaciją po sudėtingos traumos.

Pavasarį lietuvis treniruotėje patyrė retą traumą – jam trūko inkstas. Nors iš pradžių buvo bijota, kad tai gali turėti rimtų pasėkmių, po operacijos jam pavyko atsigauti ir sugrįžti į rikiuotę. Dabar jis priklauso Gilivcių „Piast“ ekipai, bet yra išnuomotas Tomsko „Tom“ klubui, kuriame turi pakankamai žaidybinės patirties ir jau sužaidė devynias rungtynes.

„Kai gydytojai tau pasako, kad gali mirti ir reikia sutikimo operuoti, aš daug negalvojau ir sutikau. Tik po operacijos pradėjau galvoti apie sportą, kaip viskas bus. Bet, ačiū Dievui, patekau į gerų gydytojų rankas, jie atliko super darbą ir grįžau į treniruotes jau po mėnesio, greičiau nei tikėjausi. Tikėjau, kad pasveiksiu ir net neturėjau dėl to abejonių. Dabar džiaugiuosi, kad vėl galiu žaisti futbolą“, – kalbėjo E. Girdvainis.

24-metis futbolininką 2016 metais pastebėjo E. Jankausko štabas ir buvo vadinamas atradimu. E. Girdvainis tapo reguliariu startinio vienuoliktuko nariu, o dabar tikisi atgauti vietą jame: „Kai vėl sulaukiau dėmesio iš rinktinės trenerio, tikrai buvau labai laimingas ir patenkintas. Galbūt ta kantrybė, kai negalėjau sportuoti ir įdėtas darbas grįžta atgal. Sunkiausia buvo stebėti žaidžiančius komandos draugus, kai negali padėti“.

ATRIBUTIKA

Pasipuoškite oficialia Lietuvos futbolo federacijos atributika, taip demonstruodami savo atsidavimą ir palaikymą.

Informacija

Lygos ir kita informacija

JŪSŲ ĮSIMINTOS VARŽYBOS