Neįgaliesiems

„Ladygolo“ žaidynės startavo varžybomis Kėdainiuose ir Prienuose

Lietuvos mokyklų merginų salės futbolo žaidynes „Ladygolas 2018“ pirmosios Kauno apskrityje pradėjo Kėdainių, Prienų ir Birštono moksleivės.

Šiemet Kauno apskritis pagal komandų skaičių aplenkė visas kitas Lietuvos futbolo apskritis ir užregistravo net 63 ekipas iš Birštono, Jonavos, Kaišiadorių, Kauno miesto ir rajono, Kėdainių rajono ir miesto bei Prienų ir Raseinių savivaldybių.

Tradiciškai pirmosios varžybas pradėjo Kėdainių rajono moksleivės. Šis rajonas komandų skaičiumi apskrityje aplenkė visus kitus. Vasario 13 dieną tarpusavyje dėl kelialapių į apskrities finalą varžėsi Kėdainių rajono ir miesto 10 ir jaunesnių klasių komandos.

Pirmąją vietą šiose varžybose užėmė Akademijos gimnazijos komanda aplenkdama antroje vietoje likusias Dotnuvos pagrindinės mokyklos aukletines. Į apskrities finalą taip pat pateko Kėdainių Šviesiosios gimnazijos komanda, kuri šiose varžybose liko 3 vietoje. Ši gimnazija vienintelė užsiregistravo Kėdainių mieste.

Vasario 20 dieną Prienų „Ąžuolo“ progimnazijoje virė kovos tarp Birštono ir Prienų aštuntokių. Visgi pagrindinė šių varžybų kulminacija tapo Prienų rajono dviejų mokymosi įstaigų akistata dėl kelialapio į kitą etapą. Stakliškių gimnazistės pranoko šeimininkes rezultatu 3:1 ir pateko į Kauno apskrities finalus. Toks pat kelialapis atiteko ir Birštono gimnazijai. Šiose varžybose Kaišiadorių rajoną turėjo atstovauti dvi Kruonio gimnazijos ekipos, bet jos į varžybas neatvyko.

Artimiausios „Ladygolo“ varžybose Kauno apskrityje įvyks vasario 21 dieną – Babtuose, ten rungsis Kauno ir Raseinių rajono aštuntokės. Vasario 23 dieną varžybose aplankys Vilkiją, kur bus surengtas šeštokių ir jaunesnių Kauno rajono turnyras.

„Ladygolo“ varžybas organizuoja Lietuvos masinio futbolo asociacija (MaFA) ir Lietuvos futbolo federacija (LFF). Žaidynių svarbiausios naujienos ir tvarkaraščiai bus skelbiami www.ladygolas.lt svetainėje.

Trečiojo sezono „Ladygolo“  žaidynės vyks trijų amžiaus grupių kategorijose. Jauniausiųjų grupė – 6 kl. ir jaunesnės mokinės (118 komandų), vidurinioji grupė – 8 kl. ir jaunesnės mokinės (144 komandos) bei vyriausiųjų grupė – 10 kl. ir jaunesnės mokinės (109 komandos).

Pagal preliminarų tvarkaraštį, žaidynės startuos kitą savaitę. Kovo mėnesį vyks apskričių finalai, o „Ladygolo“ superfinalai (vid. ir vyr. grupėms) – balandį.

Informacija – KAFF.lt ir LFF.lt

ATRIBUTIKA

Pasipuoškite oficialia Lietuvos futbolo federacijos atributika, taip demonstruodami savo atsidavimą ir palaikymą.

Informacija

Lygos ir kita informacija

JŪSŲ ĮSIMINTOS VARŽYBOS