Neįgaliesiems

Įvarčio per save autorius A. Spyčius: „Manęs niekas iš futbolo nepervilios“

SHARP Elitinės jaunių lygos snaiperis Arnas šį savaitgalį sužibėjo neeilinio grožio įvarčiu, kuris pakerėjo visus žiūrovus Fabijoniškių stadione ir pelnė 14-ojo Savaitės žaidėjo laurus.

EJL U16 divizione Arnas Spyčius pelnė savo 20-ąjį įvartį, kuris išplėšė Klaipėdos FM-FK „Atlantui“ svarbią pergalę rezultatu 1:0. Iš Priekulės kilęs 15-metis padeda savo ekipai kovoti dėl čempionato medalių, žavisi Pirėnų pusiasalio futbolu bei trokšta įsitvirtinti vyrų futbole.

–Arnai, kokios yra tavo dabar mintys, apmąsčius tą reto grožio įvartį pelnytą Fabijoniškėse?

–Šiemet SHARP Elitinėje jaunių lygoje yra sunku žaisti, šeštadienį susidūrėme su pajėgia Baltijos FA komandą, prieš kurią teko labai daug kovoti, o įvartis turės daug turnyrinės reikšmės. Manau, tai buvo vienas įsimintiniausių ir galbūt vienas geriausių šių metų įvarčių sezone.

–Kaip komandos nariai ir artimieji sureagavo išvydę tokį įvartį?

–Kai įmušiau įvartį, pamačiau, kad treneris nusiėmė kepurę ir nusilenkė. Komandos draugai pribėgę visi sveikino ir buvo maloniai nustebę. Grįžus po rungtynių, atėjo pasveikinti tėtis,  kuris tokį įvartį gyvai matė tik kartą ir manęs klausinėjo kaip kas vyko. Sakė, kai bus dar toks įvartis, kurį pamatys, atiteks man dovana.

–Kaip manai, kas šių metų Pasaulio futbolo čempionate irgi galėtų pagarsėti tokiu rezultatyviu akrobatiniu šuoliu?

–Tai būtų Cristiano Ronaldo, kuris yra vienas geriausių šiuo metu pasaulyje ir mano autoritetas.

–O Portugalija pirmenybėse žengtų toliausiai iš Europos valstybių?

–Mano favoritai yra Ispanija ir Portugalija, už juos visada sirgau ir sirgsiu.

–Tavo reakcija, sužinojus, jog Ispanijos rinktinės treneris Julen Lopetegui atleistas iš pareigų prieš pat turnyro startą?

–Tikrai labai nusivyliau, nes tas treneris atrodė tinkamiausias Ispanijos rinktinei, sustatė labai gerą komandą. Na, bet pažiūrėsim kaip bus, tikiuosi, kad Portugalija sužibės.

–Kas galėtų būti didžiausia šio turnyro staigmena?

–Belgija. Ji turi daug superžvaigždžių, kaip Kevin De Bruyne, Romelu Lukaku, Eden Hazard, kurie šiuo metu vieni geriausių savo pozicijų žaidėjų.

–Esi sakęs, jog tikiesi šį rudenį ne mažiau užtikrintai žaisti SHARP Elitinėje jaunių lygoje. Kokie būtų tavo lūkesčiai, kalbant apie sportinę ateitį, nes Jaunimo futbolo varžybose tavo vardas plačiai nuaidėjęs.

–Birželio 5-ąją sužaidžiau vienerias rungtynes Klaipėdos FK „Atlanto“ B vyrų komandoje. Tikrai stengiuosi tobulėti, treniruojuosi stipriai ir norėčiau šį rudenį patekti į komandos startinę sudėtį.

–Kokių dar sugebėjimų ir pomėgių turi?

–Mėgstu žaisti krepšinį, bet manęs niekas iš futbolo nepervilios, kad ir kas nutiktų. Mėgstu būti su draugais, žaisti kompiuterinius žaidimus laisvalaikiu ir mokintis, kad tobulėčiau.

–Dėkoju už pokalbį!

Sekite SHARP Elitinės jaunių lygos naujienas mūsų „Facebook“ profilyje

Autorius – Robertas Každanas; Kazio Paulausko nuotr.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS

ATRIBUTIKA

Pasipuoškite oficialia Lietuvos futbolo federacijos atributika, taip demonstruodami savo atsidavimą ir palaikymą.

Informacija

Lygos ir kita informacija

JŪSŲ ĮSIMINTOS VARŽYBOS