Neįgaliesiems

Žaidėjai pajautė tarptautinių rungtynių svarbą

Lietuvos rezervinė vyrų futbolo rinktinė viešnagę Šri Lankoje baigė. Nacionalinės komandos treneris Edgaras Jankauskas savo akimis įvertino futbolininkus, kurie ateityje galėtų papildyti ir pagrindinę komandą.

„Labai naudinga išvyka, mes pamatėme žaidėjus, kurių savo gretose neturėjome, čia yra mūsų artimiausias rezervas ir mes turime juos pažinti“, – sakė E.Jankauskas.

Treneris tikino, kad galėjo įvertinti kandidatus tarptautinėse rungtynėse ir pažiūrėti, kaip jie elgiasi tokiose situacijose.

„Svarbiausia, kad patys futbolininkai pajautė tarptautinių rungtynių svarbą ir įtampą. Mes juos pamatėme. Aišku, ne visiems dar atėjo laikas būti pagrindinės komandos žaidėjais, tačiau tai buvo žingsnis jos link. Aš tikiuosi, kad jau greitu metu mes daug iš jų pamatysime ir pagrindinėje komandoje“, – teigė E.Jankauskas. 

Per antrąsias draugiškas rungtynes Lietuvos B rinktinė po Lauryno Stonkaus ir Luko Artimavičiaus įvarčių 2:0 nugalėjo Šri Lankos rinktinę.

„Tai buvo geros rungtynės. Jautėsi, kad vaikinai atsigavo po neįprasto mums skrydžio, – pasakojo E.Jankauskas. – Kai žaidi antrą kartą su ta pačia rinktine, turi daugiau informacijos apie varžovą. Galėjome išnaudoti silpnas vietas, kurias pastebėjome pirmose rungtynėse. Vyrai gerai kovojo, mums užteko 4-5 dienų, kad kolektyvas susiburtų. Pasiekėme pergalę, pagaliau pasiekėme ir įvarčius, nutraukėme įvarčių sausrą.“

E.Jankauskas džiaugėsi vyru noru dirbti ir pasiaukojimu aikštėje.

„Mums reikia mušti įvarčius, nes neįmanoma pasiekti pergalių, kai jų nemuši, – sakė Lietuvos rinktinės treneris. – Vaikinai labai nori, o mes stengiamės jiems padėti taktiškai. Turėjome visišką žaidimo kontrolę, sukūrėme daug progų, dvi išnaudojome.“

Pirmąsias rungtynes Lietuvos rezervinė rinktinė su Šri Lanka sužaidė lygiosiomis – 0:0. 

Ši išvyka buvo surengta pagal UEFA ir Azijos futbolo konfederacijos (AFC) bendradarbiavimo programą.

ATRIBUTIKA

Pasipuoškite oficialia Lietuvos futbolo federacijos atributika, taip demonstruodami savo atsidavimą ir palaikymą.

Informacija

Lygos ir kita informacija

JŪSŲ ĮSIMINTOS VARŽYBOS