Neįgaliesiems

„Gintros-Universiteto“ pergalė atvėrė vietą Baltijos lygos finalo ketverte

Penktadienį iš stovyklos Alytuje grįžusi Šiaulių „Gintros-Universiteto“ komanda sekmadienio rytą vyko į Rygą, kur žaidė Baltijos moterų futbolo lygos rungtynes su Rygos futbolo mokyklos ekipa. Ši, kaip ir šiaulietės, intensyviai rengiasi UEFA moterų Čempionių lygos atrankos turnyrui savo šalyje.

 

Jau pirmajame kėlinyje du įvarčius pelniusios Lietuvos čempionės įrodė savo pranašumą ir įveikė varžoves rezultatu 3:0 (2:0). Ši pergalė Gintrai-Universitetui užtikrino kelialapį į Baltijos lygos finalo ketverto turnyrą, kuris Šiauliuose vyks spalio 26–28 dienomis.

Sudėtis: G. Kaselytė, V. Neverdauskaitė, A. Filenko, A. Mikutaitė (M. Čubrilo), L. Hudčanka (S. Karasiovaitė), L. W. Smeda (D. Gailevičiūtė), A. Alekperova, S. Veličkaitė (K. Tabur, L. Žižytė), N. Baham (L. Rogačiova), J. Čubrilo (G. Toropovaitė), I. Freitas.

Šiaulietės šiame susitikime į priekį įsiveržė gana anksti – jau 15-ąją minutę kamuolį į vartus techniškai pasiuntė Ana Alekperova. Šis įvartis leido šiek tiek atsipalaiduoti bei toliau spausti sutrikusias varžoves. Nesustyguota gynyba po penkių minučių pasinaudojo brazilė Isadora Freitas bei padvigubino skirtumą – 2:0.

Antrojo kėlinio pradžioje mačo arbitrė skyrė 11 metrų baudinį, tačiau jo realizuoti nepavyko Jelenai Čubrilo. Tiesa, pati serbė po kelių akimirkų ištaisė savo klaidą pelnydama įvartį bei įtvirtindama komandos pergalę – 3:0.

Po rungtynių vyriausiasis „Gintros-Universiteto“ treneris Rimantas Viktoravičius teigė, kad rungtynės, kurios vyksta viduryje dienos alinant tokiam karščiui nėra labai produktyvios bei pripažino, kad nepaisant to, jog tai nebuvo kontrolinis susitikimas, dabar yra sprendžiamos įvairios taktinės detalės ruošiantis artėjančiam UEFA Čempionių lygos atrankos turnyrui.

„Rungtyniauti svilinant saulei ir esant 30 laipsnių karščiui nėra lengva. Žinoma, turime būti pasiruošę visokioms oro sąlygoms, galime prisiminti ir UEFA atrankos turnyrą Lenkijoje, kur karštis buvo dar didesnis, bet niekas oficialių rungtynių valandų nekeitė ir komandos turėjo prisitaikyti. Gerai, kad galėjome išnaudoti keitimus į aikštę išleidžiant šviežių jėgų. Rezultatas yra dėsningas – žaidimą kontroliavome mes, išnaudojome kelias progas ir pelnytai laimėjome. Nors tai buvo svarbios rungtynės siekiant užsitikrinti vietą finaliniame ketverte, vis tik tenka pripažinti, kad dabar labai didelį dėmesį skiriame optimaliam pasiruošimui UEFA atrankos turnyrui, todėl tenka spręsti įvairius taktinius uždavinius atsižvelgiant į komandos potencialą, kurį norime išvysti rugpjūčio 7-ą dieną“, – kalbėjo treneris.

Primename, kad UEFA Čempionių lygos atrankos turnyras Alytuje ir Marijampolėje vyks rugpjūčio 7–13 dienomis. Bilietus platina Ticketmarket.

fkgintra.lt informacija

ATRIBUTIKA

Pasipuoškite oficialia Lietuvos futbolo federacijos atributika, taip demonstruodami savo atsidavimą ir palaikymą.

Informacija

Lygos ir kita informacija

JŪSŲ ĮSIMINTOS VARŽYBOS