Neįgaliesiems

„Ladygole“ tarp aštuntokių triumfavo Žadvainų komanda

Prienų arena balandžio 19-ąją skambėjo nuo pergalingų emocijų, aistrų ir skanduočių – čia vyko Lietuvos merginų futsalo žaidynių „Ladygolas“ aštuntokių superfinalo varžybos.

Ievos Markūnaitės nuotr.

8 ir žemesnių klasių (U-14, gimusių 2006 m. ir jaunesnių) amžiaus grupėje savo apskrityse nugalėjo ir į superfinalo varžybas pateko Žadvainių pagrindinė mokykla, Bartnininkų J. Basanavičiaus mokykla-daugiafunkcis centras, Dovilų pagrindinė mokykla, Švenčionėlių progimnazija, Skaistgirio gimnazija (burtų keliu jos sudarė A grupę), Druskininkų Saulės pagrindinė mokykla, Pajūrio Stanislovo Biržiškio gimnazija, Anykščių A. Baranausko pagrindinė mokykla, Vilkijos gimnazija ir Jūžintų Juozo Otto Širvydo pagrindinė mokykla (B grupė).

Grupių varžybose abejas rungtynes įtikinama persvara A grupėje laimėjo Žadvainų „Leopardės“ ir Švenčionėlių progimnazija, B grupėje dukart nugalėjo Vilkijos gimnazijos „Nežinomybė“, o Pajūrio, Druskininkų ir Anykščių komandos pasidalino po pergalę. Geresnis įvarčių santykis vietą pusfinalyje lėmė anykštėnėms.

Pusfinaliuose Žadvainų komanda 6:0 nugalėjo Anykščių komandą, o Švenčionėlių futbolininkės 2:0 palaužė nuostabaus palaikymo iš savo aistruolių sulaukusios Vilkijos pasipriešinimą.

Mažajame finale Anykščių komanda atsirevanšavo vilkijietėms 4:0 ir užėmė trečią vietą.

Didžiajame finale Žadvainų atstovės greitai įgijo trijų įvarčių pranašumą (3:0), bet du Švenčionėlių atsakomieji įvarčiai intrigą išlaikė iki pat pabaigos.

Superfinalo varžybose nesulaikomas buvo Žadvainių seserų Švarcaičių duetas. Donata Švarcaitė su 12 įvarčių išrinkta geriausia turnyro žaidėja, puikiai žaidė ir 4 įvarčius pelniusi Viltė Švarcaitė.

„Fantastiškas jausmas. Kitos žaidėjos buvo nedrąsios, bet sakiau joms: tikėkite savimi. Mūsų sėkmę lėmė komandos draugiškumas, viena kitos palaikymas ir nepasidavimas, kovojimas. Dirbome ir tas darbas atsipirko. Čempionėmis futbole tapome pirmą kartą, mokyklų žaidynėse esame užėmusios 2, 3, 4 vietas“, – po finalo kalbėjo D. Švarcaitė, kuri futbolo įgūdžius tobulinti važinėja į Gargždų „Bangos“ komandą.

Nugalėtojos namo į Žadvainius parkeliavo ištaigiai: su limuzinu, o paskui jį atvyko ir pagrindinis prizas – 10 futbolo stiliaus sėdmaišių. Komandai vadovavęs Žadvainių mokyklos direktorius Sigitas Kažukauskas džiaugėsi, jog pirmą kartą Telšių apskrityje pavyko laimėti nedidelės Rietavo savivaldybės komandai ir tai padarė mažos mokyklos atstovės.

„Mūsų mokykloje mokosi 82 vaikai. Mums ši pergalė – fantastiškas rezultatas, šventė visai savivaldybei. Labai džiaugiuosi už mergaites, – kalbėjo S. Kažukauskas. – Dalyvaujame ne tik futbolo varžybose, bet ir estafečių, kvadrato, krepšinio varžybose.“

Antros vietos laimėtojų – Švenčionėlių progimnazijos kūno kultūros mokytojas Andrejus Podvoiskis sakė, jog komanda siekė nugalėti finale, tačiau šiek tiek pritrūko. „Pusfinalyje kiek prisibijojome Vilkijos komandos. Esame jai pralaimėję mokyklų žaidynėse, ten likome trečios. Finale galbūt pritrūko jėgų ar merginos perdegė. Bet jos kovėsi. Merginos labai geros nori sportuoti, dieną naktį trokšta žaisti futbolą. Futbolas pas mus populiariausias sportas.“

Geriausią Švenčionėlių komandos žaidėją, du įvarčius finale pelniusią Anželą Michnevič po finalo aplankė dvejopi jausmai: „Labai gaila, kad vieno įvarčio pritrūko finale. Bet labai džiaugiamės antra vieta, labai mylių savo komandą ir trenerius. Galbūt pritrūko jėgų, nes žaidėme po pusfinalio. Esame pirma mergaičių komanda rajone. Anksčiau nelabai sekėsi, treniravomės labai retai. Kitais metais sieksime laimėti pirmą vietą.“

Trečiąją vietą iškovojusios Anykščių komandos treneris Marius Valančiūnas teigė, kad superfinale merginos dalyvauja ne pirmą kartą, bet visada nepasisekdavo laimėti, todėl rezultato nesitikėjo: „Po grupių etapo negalvojome, kad pateksime į pusfinalį. Bet aptarėme savo žaidimo klaidas ir laimėjome. Mergaitės parodė, kad galima žaisti, tik reikia noro ir galimybių. Tikimės, kad tai paskatins daugiau merginų lankyti futbolą.“

Prizininkai taip pat laimėjo sėdmaišių, o be prizų neliko ir kiti superfinalo dalyviai neliko be prizų – jiems už pergales apskrityse atiteko aprangų komplektai. Prienų arenoje dalyvių ir žiūrovų laukė gausybė pramogų: stalo futbolas, virtualios realybės akiniai, „Instagram“ nuotraukų aparatas, galimybė pasipuošti piešiniu ant rankos.

Dar viena „Ladygolo“ šventė laukia gegužės 2-ąją, kuomet varžysis 10 klasių (U16) komandos.

Varžybų rezultatai

A grupė
B grupė
Pusfinaliai ir finalas

„Ladygolo“ 8 klasių finalinė rikiuotė:

1. Žadvainių pagrindinė mokykla
2. Švenčionėlių progimnazija
3. Anykščių A. Baranausko pagrindinė mokykla
4. Vilkijos gimnazija

Geriausios finalinių varžybų žaidėjos:
Donata Švarcaitė (naudingiausia aikštės žaidėja)
Gabrielė Vildžiūnaitė (vartininkė)

Geriausios finalinių varžybų komandų žaidėjos:
Donata Švarcaitė (Žadvainių pagrindinė mokykla),
Elfida Smilgytė (Bartnininkų J. Basanavičiaus mokykla-daugiafunkcis centras),
Ineta Petrauskaitė (Dovilų pagrindinė mokykla),
Anžela Michnevič (Švenčionėlių progimnazija),
Samanta Lasinskaitė (Skaistgirio gimnazija),
Viktorija Gilytė (Druskininkų Saulės pagrindinė mokykla),
Andrėja Bumbliauskytė (Pajūrio Stanislovo Biržiškio gimnazija),
Evelina Krikštaponytė (Anykščių A. Baranausko pagrindinė mokykla),
Evelina Ščerbavičiūtė (Vilkijos gimnazija),
Roberta Viplentaitė (Jūžintų Juozo Otto Širvydo pagrindinė mokykla).

Superfinalo dienos video akimirkos

Finalo rungtynių vaizdo įrašas

Apdovanojimų vaizdo įrašas

ATRIBUTIKA

Pasipuoškite oficialia Lietuvos futbolo federacijos atributika, taip demonstruodami savo atsidavimą ir palaikymą.

Informacija

Lygos ir kita informacija

JŪSŲ ĮSIMINTOS VARŽYBOS