Neįgaliesiems

12-oji „Futboliuko“ kelionė – prasidėjo registracija

Ikimokyklinio ir priešmokyklinio ugdymo įstaigoms skirtas „Futboliukas“ sugrįžta: prasidėjo registracija naujam sezonui.

Kaip ir praėįusį sezoną, „Futboliukas“ vyks visus mokslo metus – nuo 2019 m. spalio pradžios iki 2020 m. gegužės pabaigos naudojantis svetaine www.asfutboliukas.lt. Registracija vyks iki rugsėjo 17-osios arba dar anksčiau, kai užsiregistruos pirmos 50 įstaigų. Todėl norintiems dalyvauti siūloma suskubti.

Šių metų sezone atsinaujins ir pasipildys užduočių sąrašas, atsižvelgus į pedagogų pageidavimus įstaigoms bus skirta daugiau kamuolių, taip pat numatomi nauji prizai.

Informacija kaip užsiregistruoti

Registracijos forma

„Futboliukas“ – Lietuvos futbolo federacijos (LFF) inicijuotas ir Lietuvos masinio futbolo asociacijos (MaFA) vykdomas ilgalaikės masinio futbolo programos „Sugrąžinkime vaikus į stadionus“ projektas.

Nuo projekto pradžios per 12 metų ši idėja suvienijo kelis šimtus įstaigų iš visos Lietuvos. „Futboliuko“ švente džiaugėsi tiek naujus potyrius išgyvenę vaikai, tiek kasdieninę rutiną pakeitę pedagogai.

Nuo 2018-ųjų rudens „Futboliukas“ pakeitė savo veidą ir persikėlęs į elektroninę erdvę ir praplėtė savo akiratį – tapo ne tik sportu, bet ir edukacine priemone.

Interaktyvioje svetainėje dalyviai valdo „Futboliuko“ personažą ir kas mėnesį pildo naujas užduotis – tiek sportines, tiek kūrybines. Užduotys skirtos visapusiškam išsilavinimui ne tik apie futbolą, bet ir matematiką, logiką ir kitas disciplinas.

Projekte laukiami visi – ir ugdymo įstaigos turinčios vieną grupę vaikų, ir turinčios 10 ir daugiau grupių. Projekto nuostatuose nustatytas privalomas skaičius ugdytinių, kuriuos reikia įtraukti į „Futboliuką“.

„Futboliuko“ 2019–2020 nuostatai

Projekto partneriai – Respublikinės ikimokyklinio ugdymo kūno kultūros pedagogų asociacija (RIUKKPA).

Darželių įspūdžiai iš praėjusio „Futboliuko“ sezono:

„Vaikai džiaugiasi kiekvienu susitikimu su futbolu.“ (Radviliškio lopšelis-darželis „Eglutė“)

„Renginys pateisino visus lūkesčius, tai buvo kažkas neapsakomo. Senai matėme tiek vaikų emocijų, tiek laimingų jų tėvų.“ (Kauno A. Stulginskio mokykla–daugiafunkcis centras)

„Vaikai labai entuziastingai priėmė šį projektą. Jie patys kūrė ir rašė savo žaidimo taisykles.“ (Alytaus l. d. „Šaltinėlis“)

„Kamuolio valdymo technikos mokėmės linksmai ir žaismingai. Laikas skirtas treniruotėms tirpo labai greitai, smagiai ir naudingai.“ (Jurbarko l. d. „Nykštukas“)

„Visą mėnesį tėveliai su vaikučiais gamino „Futboliuko“ kūrybinius darbelius, o sausio  mėnesio pabaigą vainikavome grupės “Žibuoklės” vaikučių ir tėvelių sportine, aktyvia pramoga “Mama, tėti, eikš ir tu – su Futboliuku pramogaukime kartu.“ (Kauno l. d. „Sadutė“)

„Vaikams labai patiko varžybos, jų nuomone tokią veiklą turėtumėme rengti kiekvieną savaitę, o ir pasiruošimas buvo be galo smagus.“ (Klaipėdos l. d. „Dobiliukas“)

„Dalyvavo visas darželis, atliko įvairias užduotis, žaidė „Vabaliukų futbolą“, „Snaigių futbolą“, Muzikos vadovė kartu su vaikais sukūrė Futboliuko himną.“ (Meškuičių lopšelis-darželis)

„Vaikai labai džiugiai sutiko žinią, kad mūsų darželyje vyks „Futboliukas“. Piešėme logotipą, vaikai susipažino ir priėmė taisykles, jų laikėsi žaidimo metu darželio kieme mažojo futboliuko stadione. Emocijos liejosi per kraštus, nes žaisti futbolą pakvietėme ir vaikų tėvelius.“ (Druskininkų l. d. „Žibutė“)

„Vaikai susižavėjo „Futboliuko” žaidimu, todėl puikiai įsitraukė į jiems siūlomas veiklas. Aktyviai reiškė mintis kokios gali būti žaidimo  taisyklės. Noriai ne tik žaidė, bet ir piešė, aplikavo futbolo kamuolius.“  (Šiaulių l. d. „Rugiagelė“)

„Varžybose kartu su vaikais teko sudalyvauti ir darželio personalui. Žaidimas suteikė daug džiaugsmo ir vaikams, ir suaugusiems, patenkino judėjimo poreikį, išmokė bendradarbiauti, patirti pergalės ir pralaimėjimo jausmą. Džiaugiamės „Futboliuko“ skleidžiama gera nuotaika.“ (Viduklės darželis)

„Smagiausios akimirkos praleistos su futboliuku. Pavyko suorganizuoti parodą, vaikai su tėveliais piešė, klijavo, lipdė iš plastelino. Šauniai praleido laiką šaltais vakarais draugaudami su „Futboliuku“.“ (Visagino „Raktelis“)

„Suorganizavome vaikų ir pedagogų draugiškas futbolo varžybas. Pasibaigus joms vaikai klausė kada kitą kartą galės žaisti su auklėtojomis. Pastebėjome, kad bendri sportiniai užsiėmimai su vaikais suteikia ne tik teigiamų emocijų, bet ir kuria stipresni kolektyvą bei stiprina bendruomeniškumo jausmą.“ (Radviliškio „Kregždutė“)

ATRIBUTIKA

Pasipuoškite oficialia Lietuvos futbolo federacijos atributika, taip demonstruodami savo atsidavimą ir palaikymą.

Informacija

Lygos ir kita informacija

JŪSŲ ĮSIMINTOS VARŽYBOS