Neįgaliesiems

Metų žaidėju A lygoje gali tapti vieno iš prizininkų atstovas

Į geriausio 2018 metų A lygos žaidėjo prizą pretenduoja keturi Marijampolės „Sūduvos“, trys Vilniaus „Žalgirio“ ir du „Riterių“ žaidėjai. Kandidatų sąraše dominuoja atakuojančio stiliaus žaidėjai, tačiau yra ir vienas gynėjas.

Nuotr. – S. Kerla ir L. Antalis (S.Čirbos/fksuduva.lt)

Jau tapo įprasta, jog geriausiu išrenkamas vis kitas žaidėjas, nes daugelis po sėkmingų pasirodymų pasuka į užsienio klubus. Šį kartą Ovidijus Verbickas turėjo galimybę apginti savo titulą, tačiau 2018 metų sezone neišvengė traumų, sužaidė mažiausiai minučių ir pelnė mažiausiai įvarčių lyginant su ankstesniais metais A lygoje.

Ryškesnis vaidmuo „Sūduvos“ komandoje teko kitiems žaidėjams. Į galutinį kandidatų sąrašą atrinkti keturi iš jų. Pernai atsiskleidęs saugas Paulius Golubickas pasižymėjo 8 įvarčiais ir 5 rezultatyviais perdavimais. Puolėjo Mihreto Topčagičiaus sąskaitoje – net 20 tikslių smūgių ir 5 rezultatyvūs perdavimai per 23 rungtynes.

Gynėjas Semiras Kerla ne tik solidžiai žaidė savo aikštės pusėje, bet ir įmušė arba tiesiogiai prisidėjo prie 9 komandos įvarčių. Saugų grandyje vienas stabiliausių žaidimo organizatorių buvo Giedrius Matulevičius.

Vilniaus „Žalgiris“ sezoną baigė be titulų, tačiau daugiausiai problemų turėjo gynyboje. Puolimo gretose sostinės ekipoje bent du žaidėjai išsiskyrė individualiu meistriškumu ir pelnė daugiau nei pusę įvarčių. Tomislavo Kišo statistika kalba pati už save – jis su 27 įvarčiais tapo geriausiu lygos „snaiperiu“ ir dar pridėjo 10 rezultatyvių perdavimų. 2017 metais tarp trijų geriausių A lygos žaidėjų patekusio Liviu Antalio 2018-ųjų sąskaita taip pat solidi – 15 įvarčių ir 8 rezultatyvūs perdavimai.  

Itin svarbus „Žalgiriui“ buvo komandos kapitonas Saulius Mikoliūnas – jis žaidė tiek gynybos krašte, tiek saugų linijos krašte ar aikštės viduryje ir atliko 8 rezultatyvius perdavimus.

„Bronzinėje“ Vilniaus „Riterių“ komandoje nepamainomi buvo du žaidėjai, kurie sukūrė du trečdalius įvarčių. Teremas Moffi įmušė 20 kartų, Donatas Kazlauskas – 12. Kartu sudėjus jie taip pat atliko 7 rezultatyvius perdavimus. Itin įspūdingas T. Moffi progresas – prieš dvejus metus A lygoje jis už „Kauno Žalgirį“ per 8 rungtynes pelnė vos 1 įvartį.

Geriausias A lygos žaidėjas renkamas nuo 1992 metų. Nuo to laiko tik keturis kartus juo netapo šalies čempionų komandai atstovavęs futbolininkas (1998 m. – Dainius Gleveckas, 2002 ir 2015 – Tomas Radzinevičius, 2013 – Nerijus Valskis).

Paskutinius šešis kartus geriausiais rinkti Vilniaus „Žalgirio“ arba Marijampolės „Sūduvos“ žaidėjai. Daugiausiai kartų – tris – geriausiu rinktas Darius Maciulevičius, po du – Andrius Velička ir T. Radzinevičius.

Už geriausius A lygos žaidėjus ir kitas nominacijas iki vasario 17 d. galima balsuoti kasdien DELFI.lt „Lietuvos futbolo apdovanojimų“ svetainėje.

ATRIBUTIKA

Pasipuoškite oficialia Lietuvos futbolo federacijos atributika, taip demonstruodami savo atsidavimą ir palaikymą.

Informacija

Lygos ir kita informacija

JŪSŲ ĮSIMINTOS VARŽYBOS