Neįgaliesiems

LFF II lyga: didžiausia sezono pergalė

Praėjusiais metais LFF II lygoje debiutavusiems „Hegelmann“ B futbolininkams vadovai tikslų nekėlė jokių. Buvo surinkti mėgėjai, kurie žaidė taip, kaip jiems pavyksta. Tačiau taip buvo pernai.

Šiemetiniai hegai nuo pernykščių skiriasi iš esmės ir tai labai gerai atsispindi turnyro lentelėje. „Hegelmann“ B pakilo į penktąją vietą ir tai yra geriausias rezultatas per šios komandos gyvavimą.

Geriausias „Hegelmann“ B rezultatas buvo pasiektas ir savaitgalį, kai komanda Kauno „Fortūną“ sutriuškino net 9:0.

Sezono pergalė

Per pirmuosius šešis turus didžiausia LFF II lygos pergalė buvo iškovota rezultatu 5:0. Įdomu tai, kad ją pasiekė Kauno rajono „Hegelmann“ B ekipa, šįsyk pagerinusi savo pačios rekordą. Akistata prieš „Fortūną“ prasidėjo trimis greitais įvarčiais, kurie krito nuo 10 iki 18 minutės.

Vėliau buvo pauzė, tuomet (sužaidus trečdalį antrajame kėlinyje) krito ketvirtas įvartis, dar vėliau „Fortūnos“ žaidėjo Meinardo Beigos raudona kortelė ir per paskutinį pusvalandį prasidėjęs įvarčių lietus. Tris prie pergalės pridėjęs Lukas Jonaitis kyla į rezultatyviausių lygos žaidėjų viršūnę.

Be nugalėtojų

Per aštuonerias septintojo turo rungtynes dvejose nugalėtojas nepaaiškėjo. Lygiosios užfiksuotos Tauragėje ir Klaipėdoje. Pirmuoju atveju, „Tauras“ sužaidė lygiosiomis 2:2 su Telšių „Džiugu“ B, antruoju atveju – Klaipėdos FM ir Mažeikių „Atmosfera“ pelnė po įvartį.

Kai prieš savaitę Andrius Lipskis sakė, kad jo vaikai užaugo, jis nemelavo. Telšiškiai šiose rungtynėse pirmieji praleido įvartį, tačiau 82 minutę jau buvo priekyje. Labai nedaug jiems trūko iki dar vienos pergalės, tačiau tuomet savo žodį tarė Deimantas Karpenko. Ir nepaisant išgelbėto taško, būtent tauragiškiai turi pagalvoti, kas nutiko jų komandai ir kodėl pergalių skaičius per pastarąsias dvejas rungtynes nepadidėjo.

Žymiai sunkiau nei prognozuota taškus renka ir „Atmosfera“, kuri, nors ir užima trečiąją poziciją, tačiau per septynerias rungtynes nelaimėjo jau trečiąkart. Dvikovoje su jaunaisiais klaipėdiečiais „Atmosfera“ buvo priversta varžovus vytis, tačiau pačioje pirmojo kėlinio pabaigoje Beno Aniso įvartis išlygino rezultatą.

Sugrįžo

Praėjusią savaitę šešių iš eilės pergalių seriją nutraukę Gargždų „Bangos“ B futbolininkai po trumpo išslydimo į šoną sugrįžo atgal bei išlaikė vienvaldės sezono lyderės poziciją. Gargždiškių pralaimėjimo atveju, juos būtų pavijusi pergalę iškovojusi „Šilutė“, tačiau kadangi „Banga“ B laimėjo, tai jie ir yra savo likimo kalviai.

Paskutinėse turo runtynėse pirmadienį „Banga“ B 5:2 nugalėjo „Žalgirį“ C. Svarbu pažymėti, kad Gargždų komandos iš vėžių neišmušė tai, kad žalgiriečiai įpusėjus pirmajam kėliniui pirmavo 2:0.

Dar iki pertraukos deficitas buvo panaikintas, o antrojo kėlinio antroje pusėje šou surengę Maksimas Andrejevas, Arminas Strakšys ir Karolis Toleikis savo komandai dovanojo gražią pergalę.

Apačioje

Septintajame ture pergalę 1:0 Alytuje iškovojusi „Sveikata“ pakilo iš turnyro lentelės dugno, jame palikdama net tris komandas. Šiuo metu „Dainava“ B, „Viltis“ ir „Ukmergė“ yra iškovojusios po keturis taškus ir būtent tai lemia prasčiausią lygoje situaciją turnyro lentelėje.

Rezultatai

Tauragės „Tauras“ – Telšių „Džiugas“ B 2:2;

Klaipėdos FM – Mažeikių „Atmosfera“ 1:1;

Joniškio „Saned“ – „Šilutė“ 1:2;

Marijampolės „Sūduva“ B – FKS „Ukmergė 3:2;

Alytaus „Dainava“ B – Kybartų „Sveikata“ 0:1;

Vilniaus „Viltis“ – Panevėžio raj. „Dembava“ 0:4;

Kauno „Fortūna“ – Kauno raj. „Hegelmann“ B 0:9;

Vilniaus „Žalgiris“ C – Gargždų „Banga“ B 2:5;

8 turas

Aštuntasis LFF II lygos turas startuoja jau trečiadienį dvejomis rungtynėmis Šilutėje ir Kaune. Savaitgalį laukia šešerios rungtynės, tarp kurių „Banga“ B – Klaipėdos FM ir „Ukmergė“ – „Sveikata“. Turas baigsis kitą antradienį.

FK „Tauro“ nuotr.;

ATRIBUTIKA

Pasipuoškite oficialia Lietuvos futbolo federacijos atributika, taip demonstruodami savo atsidavimą ir palaikymą.

Informacija

Lygos ir kita informacija

JŪSŲ ĮSIMINTOS VARŽYBOS