Neįgaliesiems

2022-ieji – Lietuvos futbolo šimtmečio metai

2022-ieji metai Lietuvos futbolui yra ypatingi – šiais metais Lietuvos futbolas švenčia šimtmetį. Šia iškilminga proga Optibet Lietuvos futbolo apdovanojimų metu buvo pristatytas specialus šimtmečio logotipas.

Šimtmečio logotipą kūrė Didžiosios Britanijos kūrybinė agentūra „Frame“, kuri sukūrė ir 2020 m. rudenį pristatytus atnaujintus Lietuvos futbolo federacijos ir nacionalinių futbolo rinktinių logotipus.

„Jau kurdami atnaujintus federacijos ir nacionalinių rinktinių logotipus galvojome ir kaip juos galėsime pritaikyti šiai džiugiai progai. Logotipas buvo sukurtas tuo pačiu stiliumi, kaip ir federacijos bei rinktinių logotipas, tačiau atsižvelgiant į prieš šimtą metų vyravusį stilių“, – kalbėjo LFF generalinis sekretorius Edgaras Stankevičius.

Šventės simbolių bus galima išvysti visuose Lietuvos futbolo federacijos renginiuose ir vizualiniuose sprendimuose. Pasak E. Stankevičiaus, norima aktyviai įtraukti visą futbolo bendruomenę į šio šimtmečio paminėjimus – tiek vyrų ir moterų lygas, tiek ir visas asociacijų veiklas.

„Šie metai yra ypatingi visai futbolo bendruomenei, tad sieksime, kad juos ir paminėtų visą futbolo bendruomenė. Nuo aukščiausių lygų iki mažiausiųjų „Futboliuko“ projekto dalyvių. Šimtmečio simbolika tikrai bus matoma visose federacijos ir asociacijų veiklose, taip pat kuo daugiau futbolo bendruomenės narių įtrauksime į renginius,“ – teigė E. Stankevičius.

Didžiausias šventinių metų akcentas bus gegužės 7-oji diena. Būtent šią dieną 1922 m. įvyko didžiulė šventė futbolo mėgėjams, nes tuomet dviejose Ąžuolyno aikštėse Kaune įvyko net 4 rungtynės – po dvejas iš karto. Pirmoji 13 val. į aikštę išbėgo geltonais marškinėliais vilkėjusi LFLS 1-oji komanda ir žaliais marškinėliais su geltonu kryžiumi raudoname skyde pasipuošę pagrindinės vienuolikės šauliai.

LFF prezidento Tomo Danilevičiaus teigimu šią datą paminėti yra planuojama suorganizuoti 100 rungtynių visoje Lietuvoje, kurios galėtų tapti ir klubų, ir komandų bendruomenių šventėmis.

„Norime šią datą paminėti ypatingai ir visą savaitgalį skirti tik futbolui. Šį savaitgalį bus organizuojamos futbolo rungtynės visoje Lietuvoje, nuo mažiausių futbolo mėgėjų iki senjorų, įtraukiant tiek vyrus, tiek moteris. Skatinsime futbolo bendruomenes ne tik organizuoti rungtynes, o ir padaryti tikrą futbolo šventę visai bendruomenei,“ – teigė LFF prezidentas Tomas Danilevičius.  

Tikimasi, kad svarbiu šventinių metų akcentu taps Dariaus ir Girėno stadiono Kaune rekonstrukcijos užbaigimas ir nacionalinės rinktinės kovų sugrįžimas į šį stadioną.

„Birželį ir rugsėjį vyks UEFA tautų lygos rungtynės ir būtų simboliška, kad jubiliejinių metų proga nacionalinė vyrų rinktinė sugrįžtų į rekonstruotą Dariaus ir Girėno stadioną. Jei šios viltys išsipildytų, atidarymo rungtynėms taip pat planuotume didelį renginį visai futbolo bendruomenei, į kurį tikėtumėmės pasikviesti ir UEFA prezidentą bei kitus garbingus svečius,“ – vylėsi T. Danilevičius.

ATRIBUTIKA

Pasipuoškite oficialia Lietuvos futbolo federacijos atributika, taip demonstruodami savo atsidavimą ir palaikymą.

Informacija

Lygos ir kita informacija

JŪSŲ ĮSIMINTOS VARŽYBOS